«Κόλπα» Χατζηδάκη αντιγράφει ο Πλεύρης εν μέσω πανδημίας

Εν μέσω πανδημικής τραγωδίας -με δυσκολία κρατιέται να μην κηρύξει το τέλος της- ο κ. Πλεύρης επιχειρεί να αποδείξει ότι είναι ο «σωστός παίκτης», ο οποίος θα παραδώσει τη δημόσια Υγεία στην «εξυγίανση!» της ιδιωτικής αγοράς.

Βάζοντας στο μάτι, αυτό που ο «φιγουρατζής» Άδωνης δεν κατάφερε το 2014, ο σημερινός υπουργός Υγείας ετοιμάζεται να γράψει τη δική του ιστορία, βάζοντας πλάτη στις «μεταρρυθμιστικές μπίζνες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πνίγοντας τις εκκλήσεις των γιατρών για προσλήψεις με θηριώδη ψέματα κι οργιαστική προπαγάνδα περί ενίσχυσης του ΕΣΥ, προχωρά

ακάθεκτος στην προώθηση του «γκρόσο – κόλπο», για λειτουργία νοσηλευτικών ιδρυμάτων με ιδιωτικά κριτήρια, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, κι επιφέροντας αναγκαστική οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες.

Το παραμύθι της ενίσχυσης του ΕΣΥ

Όσον αφορά τα περί ενίσχυσης του ΕΣΥ, με αναπλήρωση των 7.000 κενών θέσεων που «πούλαγε» η κυβέρνηση και ο κ. Πλεύρης, εν μέσω του μεγάλου θανατικού τον περασμένο Νοέμβριο, αποδεικνύονται σήμερα ένα μεγάλο παραμύθι, μια αναίσχυντη προπαγάνδα.

Διότι σύμφωνα με το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών όχι μόνο δεν υπάρχουν αναπληρώσεις, αλλά επιβεβαιώνονται οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι μόνιμοι εργαζόμενοι στην υγεία επί κυβέρνησης ΝΔ μειώθηκαν κατά 4.100!

Τον Ιούλιο του 2019 οι μόνιμοι εργαζόμενοι του Υπουργείου Υγείαςήταν 79.122 και το Δεκέμβριο του 2021 είναι 75.022. Δηλαδή, μείωση 4.100. Υπογραμμίζεται ότι μείωση αυτή δεν περιλαμβάνονται οι μόνιμοι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας. Αν προστεθούν και αυτοί, οι μείωση θα ξεπερνά κατά πολύ τις 7000!

Και, παρότι βρισκόμαστε σε περίοδο πανδημίας, εδώ και δύο χρόνια, με το υψηλότερο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές- ξεπερνώντας τις 25.000 νεκρούς- δεν τηρήθηκε ούτε καν ο μνημονιακός κανόνας του 1 προς 1 σε αποχωρήσεις – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Υπουργείο Υγείας.

Κι αν κάποιος αναζητήσει στη διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών στο Μητρώο Ανθρώπινου δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου θα δει ότι σε αντίθεση με την Υγεία, σε άλλους τομείς υπάρχει αύξηση προσλήψεων!! http://interops.ydmed.gov.gr/month/greekstats.php

Όσο για την πολυδιαφημιζόμενη εδώ και δύο χρόνια προκήρυξη προσλήψεων 4.9ΟΟ θέσεων στην Υγεία, την οποία επαναλαμβάνει μηχανικά από το περασμένο φθινόπωρο ο άριστος υπουργός κ. Πλεύρης, δεν έχει σταλεί ακόμη στο ΑΣΕΠ, όπως ο ίδιος άλλωστε παραδέχθηκε στη χθεσινή συνάντησή του με τις αντιπροσωπείες των υγειονομικών.

«Ιδιωτική εξυγίανση» της περίθαλψης

Επιβεβαίωσε, όμως στους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ όσα είχε αναφέρει πρόσφατα στη Βουλή αλλά και στα κανάλια, πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχει νομοθετήσει την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα Νοσοκομεία, την διεύρυνση των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων και την προώθηση των ιδιωτικών χειρουργείων.

Άλλωστε, όπως κάθε άριστος αυτής της κυβέρνησης, έτσι και ο κ. Πλεύρης πρωτοφανέρωσε τους σχεδιασμούς του σε φιλικό τηλεοπτικό κανάλι, λέγοντας: «Επανεξετάζουμε συνολικά τις εργασιακές σχέσεις στο ΕΣΥ και σε σχέση με τους ιδιώτες γιατρούς. Θέλουμε να ανοίξουμε θεσμοθετημένα τη δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να παρέχουν υπηρεσία part time σε νοσοκομεία, όπου υπάρχουν κενά και όπου υπάρχουν προκηρύξεις και συμβάσεις που δεν καλύπτονται».

Τούτου λεχθέντος, οι εξαγγελίες περί προσλήψεων έχουν απλά «διαφημιστικό- επικοινωνιακό» χαρακτήρα, εφόσον ιδιώτες γιατροί θα καλύπτουν τα κενά, υπογράφοντας συμβάσεις με δημόσια νοσοκομεία για να δουλεύουν λίγες ώρες, ενώ οι ασθενείς προορίζονται για... πελατεία στα ιδιωτικά ιατρεία, βάζοντας το χέρι στην (άδεια πλέον) τσέπη.

«Στην υγεία» των κορόιδων

Όσο για τους αξιοπρεπείς μισθούς που οφείλει η πολιτεία να δίνει στους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, το σχέδιο Πλεύρη προβλέπει τη μετακύλιση αυτής της υποχρέωσης στα συνήθη κορόιδα -υποζύγια, μέσω της λειτουργίας απογευματινών χειρουργείων με όρους ιδιωτικούς.

«Δηλαδή, με συμμετοχή και του ασθενή στο κόστος του χειρουργείου, να αυξήσει το εισόδημα του γιατρού και του νοσηλευτικού προσωπικού» όπως είπε.

Βέβαια, τα εύσημα της ευρεσιτεχνίας αυτής δεν ανήκουν στον Πλεύρη αλλά είναι ιδέα κλεμμένη από τον Άδωνη Γεωργιάδη, που όμως δεν κατάφερε να την υλοποιήσει το 2014, λόγω αντιδράσεων.

Μαυραγορίτικες λογικές

Τώρα, όμως ο κ. Πλεύρης θεωρεί ότι μπορεί να προσπεράσει τις αντιδράσεις εκμεταλλευόμενος την τραγωδία που εκτυλίσσεται στα νοσοκομεία, αλλά και τη μεγάλη ζαλάδα των νοικοκυριών από την ακρίβεια και την αυξανόμενη φτωχοποίηση, ώστε να αφήσει τη σφραγίδα του, στην απάλειψη ενός ακόμη δικαιώματος, της δωρεάν περίθαλψης.

Μόνο που αυτού του είδους η πολιτική πρακτική προσιδιάζει σε μαυραγορίτες εν καιρώ πολέμου, κι όχι σε δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις που αργά ή γρήγορα θα κληθούν να δώσουν λόγο στην κοινωνία για τον τρόπο που διακυβέρνησαν τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα