ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Aντιπολίτευση για τα μάτια του κόσμου

Τα παπαγαλάκια της αριστερής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ διαδίδουν ότι στην Κ.Ο, του κόμματος, απουσία του Τσίπρα, έγινε λέει... χαμός. Κάποιοι εμφανίστηκαν να είναι εξοργισμένοι με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ άλλοι γκρίνιαξαν γιατί δεν είναι καλή η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, «εξερράγη» ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι βουλευτές του Αριστερού Ρεύματος τόνισαν ότι δεν μπορεί να συζητούνται τέτοια θέματα και στην ουσία πρότειναν να αλλάξει η «ατζέντα» της συζήτησης και να συζητηθούν και η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα και οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Άλλοι βουλευτές εξέφρασαν παράπονα και γκρίνιες για τη σχέση τους με τους υπουργούς.

Ανέφεραν με έμφαση πως τα θέματα και οι ρυθμίσεις θα πρέπει να περνάνε από τις Επιτροπές Ελέγχου και Προώθησης του Κοινοβουλευτικού Έργου ώστε να υπάρχει συλλογική ζύμωση.

Κάποιοι μάλιστα επανήλθαν στο θέμα των βουλευτικών αυτοκινήτων παραπονούμενοι πως όσοι πήραν αυτοκίνητο εμφανίστηκαν ως υπόλογοι και όσοι δεν πήραν ως ήρωες.

Όλα αυτά προκάλεσαν την έκρηξη του παριστάμενου υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος πήρε το λόγο και φέρεται να εγκάλεσε αυστηρά τους συντρόφους - βουλευτές γιατί ενώ είναι ανοικτά κρίσιμα ζητήματα και το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, θέτουν δευτερεύοντα ζητήματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θ. Πετράκος υπογράμμισε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν έπρεπε να υπογραφεί αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει την αντίθεσή του με αυτόν τον τρόπο νομοθέτησης όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Μπαλάφας σημειώνοντας: «η ΠΝΠ δεν έπρεπε να υπογραφεί» και καυτηρίασε το φαινόμενο της κόντρας βουλευτών του κόμματος με υπουργούς της κυβέρνησης.

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης τονίζοντας ότι εάν υπήρχε νομοσχέδιο στην βουλή δεν θα χρειαζόταν η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την τοποθέτηση του Π. Λαφαζάνη αποφασίστηκε να ακολουθήσει νεότερη συνεδρίαση της ΚΟ παρουσία του Πρωθυπουργού για να συζητηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων.

Αυτά έγιναν λοιπόν στη συνεδρίαση, μόνο που ο Τσίπρας δεν ήταν εδώ για να τα ακούσει. Αλλά σύντροφοι σιγά μην πάθετε τίποτε από την... αντίδραση. Σιγά την αντιπολίτευση και τις φωνές. Οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στα χέρια τους την ευκαιρία π.χ. να μην ψηφίσουν την ΠΝΠ. Να αποδείξουν ότι όσα έλεγαν προεκλογικά για «πραξικοπήματα» τα πίστευαν. Ο Λαφαζάνης δεν ωρυόταν στη Βουλή για Χούντες, κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και άλλα τέτοια; Γιατί τώρα συναινεί στο... έγκλημα.

Η ουσία είναι ότι όλη αυτή η αντιπολίτευση γίνεται για τα μάτια του κόσμου. Απλά για να δικαιολογούν κάπως την ύπαρξή τους. Ο Τσίπρας τους έχει «πουλήσει» ουκ ολίγες φορές και αν ήθελαν θα τους τα «έψελναν» κανονικά όχι όταν λείπει ο πρωθυπουργός να βγάζουν γλώσσα. Πρόκειται περί αστειότητας να δείχνεις τάχα «επαναστάτης» και την ίδια στιγμή να γκρινιάζεις για τα αυτοκίνητα και τα βουλευτικά προνόμια. Και πολύ περισσότερο. Δεν μπορεί να ανέχεσαι το αίσχος με την αρπαγή των αποθεματικών.

Τζάμπα μάγκες λοιπόν κι ας τα αφήσουν αυτά οι σύντροφοι. Παλαιοκομμουνιστικά κόλπα είναι, τους έχουμε μάθει καλά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα