Κενυάτης δικηγόρος ζητά δικαίωση για την Σταύρωση του Ιησού!

15:40 5/8/2013 - Πηγή: Antinews

Ο κενυάτης δικηγόρος Dola Indidis ανέλαβε μια ομολογουμένως πρωτότυπη αποστολή: να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την ανατροπή της καταδίκης και της θανατικής ποινής του Ιησού Χριστού πριν από 2.000 χρόνια. Ωστόσο το εγχείρημα αποτελεί όντως μια πρόκληση. Ο στόχος της αγωγής του είναι οι ηγέτες των πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών της εποχής του Ιησού, όπως ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος, ο Ρωμαίος βασιλιάς Ηρώδης, ο κυβερνήτης της Ιουδαίας Πόντιος Πιλάτος, καθώς και ο εβραίος αρχιερέας, πρεσβύτεροι και νομοδιδάσκαλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Indidis σχεδιάζει επίσης να «κυνηγήσει» τις σημερινές κυβερνήσεις της Ιταλίας και του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι κληρονόμησαν νόμους από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

«Προσέφυγα στο δικαστήριο διότι είναι καθήκον μου να διατηρήσω την αξιοπρέπεια του Ιησού και έχω πάει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αναζητώντας δικαιοσύνη για τον άνθρωπο από τη Ναζαρέτ», λέει ο Indidis. «Η επιλεκτική και κακόβουλη δίωξή του παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματά του μέσω κακοδικίας, κατάχρησης εξουσίας και προκαταλήψεων».

Ως προς το νομικό θέμα, οι προσπάθειες του Indidis θα αποτύχουν. Ο Indidis προσπάθησε να φέρει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας το 2007, αλλά το δικαστήριο αρνήθηκε να την ακούσει, επικαλούμενο την έλλειψη δικαιοδοσίας. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι ακόμα πιο απίθανο να εξετάσει την υπόθεση, καθώς έχει αρμοδιότητα να εκδικάζει αγωγές που ασκούνται από ένα κράτος εναντίον ενός άλλου κράτους. Αυτό όμως δεν σταματά τον Indidis. Έχει μια σελίδα στο Facebook όπου ζητά δωρεές για την υποστήριξη του σκοπού του.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η νομική υπόθεση του Χριστού ξεκίνησε με ζητήματα νομικής δικαιοδοσίας. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, ο Ιησούς διατάραξε τις κοινωνικές νόρμες εκτελώντας θαύματα και αμφισβητώντας τις τοπικές Αρχές. Οι Εβραίοι ηγέτες τον συνέλαβαν με την κατηγορία της βλασφημίας, επειδή ισχυριζόταν ότι ήταν ο Υιός του Θεού. Έφεραν τον Ιησού ενώπιον του Πιλάτου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δικαιοδοσία στην υπόθεση και τον έστειλε στο βασιλιά Ηρώδη, ο οποίος τον έστειλε πίσω στον Πιλάτο. Ο Πιλάτος είπε στο λαό: τον εξέτασα με την παρουσία σας και δεν τον βρήκα ένοχο. Κατά συνέπεια, θα τον μαστιγώσω και θα τον απελευθερώσω. Τα πλήθη ζήτησαν ο Ιησούς να σταυρωθεί και ο Πιλάτος ενέδωσε.
Όσο εκκεντρική και να ακούγεται η περίπτωση, η προσπάθεια του Indidis εγείρει ένα ευρύτερο θεολογικό ερώτημα που απασχολεί τους Χριστιανούς: Γιατί ο Ιησούς έπρεπε να πεθάνει; Θεολόγοι υποστήριξαν ότι ο θάνατός του ήταν απαραίτητος για τη σωτηρία και ότι ήταν σημαντικό για τον Ιησού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Μεσσίας, ο Θεάνθρωπος, να βιώσει τον ανθρώπινο πόνο και το θάνατο.

time.com

Keywords
Τυχαία Θέματα