Καζάνι που βράζει η Παιδεία

19:00 9/9/2013 - Πηγή: Antinews

Στο απόσπασμα στήνουν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές, οι συνδικαλιστές οι οποίοι, αποφάσισαν να κάνουν πράξη το δόγμα Τσίπρα για.. θερμό Σεπτέμβρη.

Από τη μια η ΟΛΜΕ αποφασίζει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες με το που θα χτυπήσει το κουδούνι ενώ και οι δάσκαλοι προσανατολίζονται σε λουκέτα στα δημοτικά. Την ίδια στιγμή, απεργία

αποφάσισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, τινάζοντας στον αέρα την εξεταστική περίοδο αλλά και τις εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που ξεκινούν στις 11 Σεπτεμβρίου. Αναστολή της λειτουργίας τους έχουν αποφασίσει και οι καθηγητές των ΤΕΙ.

Οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων προσανατολίζονται σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα ενώ οι δάσκαλοι θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες για το πώς θα κινητοποιηθούν, ωστόσο, θεωρείται σίγουρη μια 48ωρη την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη χωρίς να αποκλείονται και οι επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.

Στο χώρο των Πανεπιστημίων, δυναμικές κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι. Σε αναστολή λειτουργίας του Καποδιστριακού από αύριο έως το τέλος της εβδομάδας

προχώρησε σήμερα η Σύγκλητος, σε μια ανοιχτή συνεδρίαση με μεγάλη

συμμετοχή διοικητικών και φοιτητών. Με ομόφωνη απόφαση ο Σύλλογος ΔΕΠ ΕΜΠ αποφάσισε απεργία μέχρι τη Δευτέρα

16 Σεπτεμβρίου, ως αντίδραση στα μέτρα κινητικότητας.

Στις δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκινούν από αύριο και στην πενθήμερη της επόμενης εβδομάδας, που έχει προκηρύξει η πανελλήνια ομοσπονδία τους ενάντια στη διαθεσιμότητα, θα συμμετάσχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ). Αύριο το πρωί, οι σύλλογοί τους προγραμματίζουν συγκεντρώσεις στα ιδρύματά τους.

Ετσι, το κλίμα στο χώρο της Παιδείας είναι ιδιαίτερα τεταμένο και οι επόμενες ημέρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το τι τελικά θα συμβεί. Από το υπουργείο Παιδείας λένε σε όλους τους τόνους ότι δεν τίθεται θέμα πολιτικής επιστράτευσης, περιμένοντας προφανώς πώς θα εξελιχθεί η απεργία. Διότι πιστεύουν ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες να προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας, επομένως, η απεργία θα εκφυλιστεί από τις πρώτες ημέρες της, όσο κι αν προσπαθήσουν να τη συντηρήσουν οι ακραίοι συνδικαλιστές.

Δηλαδή, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων πράγματι βλέπουν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο χώρο της Παιδείας (και κανείς δε μπορεί να πει το αντίθετο), όμως, από την άλλη θεωρούν ότι θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο αδιέξοδο, προσωπικό και κοινωνικό με μια συνεχιζόμενη απεργία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα η ΟΛΜΕ με επιστολές της σε γονείς και μαθητές προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που κάνει την απεργία, καθώς δε θέλει να τους βρει απέναντί τους.

Ωστόσο, η δήλωση του Σ. Κεδίκογλου που είπε ότι δεν πρέπει να φορτώνουμε και με άλλα βάρη και άγχος τις οικογένειες, δείχνει ακριβώς προς τα που πάει η κατάσταση. Διότι είναι πράγματι πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις οικογένειες να μην μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Keywords
Τυχαία Θέματα