Κάθε ημέρα γεννιέται και μια ελπίδα

14:19 5/9/2019 - Πηγή: Antinews

Σε όσα παιδιά με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών εξετάσεων πέτυχαν θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία. Για τον ωραίο αγώνα που έκαναν και δικαιώθηκαν. Όπως και στους γονείς τους και στις οικογένειές τους που τα βοήθησαν σε αυτήν την καθοριστική στιγμή της ζωής τους. Σήμερα έβαλαν τα θεμέλια για να κτίσουν την πολυκατοικία που θα στεγάσει τα όνειρά τους.

Σε όσους, παρ' ελπίδα δεν δικαιώθηκαν στις επιλογές τους, αυτοσυγκράτηση. Καμία μάχη δεν χάθηκε

σε μια ημέρα ή κανένας αγώνας δεν χάθηκε σε μια μάχη. Η ζωή είναι διαρκής αγώνας και επιφυλάσσει σε όλους μας ωραίες εξελίξεις. Αρκεί να προσπαθούμε, πιστεύοντας στους στόχους μας. Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατο. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

Πάντα υπάρχουν άνθρωποι αξιοθαύμαστοι. Συνήθως ταπεινοί και προσεκτικοί στην συμπεριφορά τους. Που γράφουν την ιστορία των ανθρώπων και της ανθρωπότητας. Δεν είναι αυτοί που βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση. Αυτοί είναι οι αναλώσιμοι, για να δημιουργείται η επίγνωση της αναγνωρισιμότητας για τους ματαιόδοξους.

Όπως π.χ. η Γιάννα Αγγελοπούλου, που σαν σύγχρονη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα ή Τζαβέλαινα φιλοδοξεί να μας επαναβιώσει το πνεύμα των προγόνων μας, που μας έδωσαν την λευτεριά, με τον εορτασμό της επετείου των διακοσίων χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Ή ο Βαρουφάκης που κατέστρεψε την Ελλάδα και η αποδεδειγμένη παταγώδης αποτυχία του έγινε κινηματογραφική ταινία, για την αριστερή θεώρηση με βάση τη φιλοσοφία ότι και όσοι αριστεροί αποτυγχάνουν χρειάζονται την αναγνώριση από τους άλλους, ακόμη και όταν τα λάθη τους επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή μας.

Τους ανθρώπους όμως που γράφουν την ιστορία μας δεν τους δείχνει ποτέ η τηλεόραση.

Όπως της μάνας από τη Λάρισα, μητέρας δύο παιδιών, που χωρίς φροντιστήριο, δούλευε, διάβαζε, έδωσε πανελλαδικές και πέρασε πρώτη στην Ιατρική Σχολή Λάρισας.

Όμοια και ο μαθητής από τα Γρεβενά ή την Κοζάνη, που είχε τέσσερα αδέλφια και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει φροντιστήρια, αλλά με το πείσμα και την αφοσίωσή του πέρασε πρώτος στην Ιατρική Στρατιωτική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Με βαθμούς σε όλα τα μαθήματα πάνω από 19 και σε κάποια με βαθμολογία στο απόλυτο 20.

Άνθρωποι αξιοθαύμαστοι, που κερδίζουν, ανοίγοντας νέους δρόμους την αναγνώριση όλων μας. Γιατί μας δείχνουν με το παράδειγμά τους ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι με θέληση, προσπάθεια και επιμονή και να αισιοδοξούμε πάντα για το καλύτερο, αφού κάθε μέρα γεννιέται και μια ελπίδα μέσα μας.

Αρκεί να την πραγματώσουμε, για να γίνει και ευτυχία μας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα