Καθαρή η Ye Shiwen

14:53 2/8/2012 - Πηγή: Antinews

«Είναι κρίμα το ότι υπάρχει τόση σπέκουλα στον τύπο», είπε ο Λόρδος Moynihan, πρόεδρος της British Olympic Association, ο οποίος αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει τα αρνητικά αποτελέσματα στον έλεγχο anti-dopping της νεαρής Κινέζας αθλήτριας-θαύμα, μετά από τις δηλώσεις του Αμερικάνου Προπονητή Κολύμβησης, John Leonard, σε σχέση με τις πιθανότητες ντοπαρίσματος της.

O αμερικάνος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Συνδέσμου Προπονητών Κολύμβησης είπε χαρακτηριστικά στον Guardian:

«Η ιστορία στο άθλημά μας θα σας πει πως κάθε φορά που βλέπουμε κάτι, και δε θα χρησιμοποιήσω εισαγωγικά, απίστευτο, η ιστορία μας δείχνει ότι τελικά υπήρχε θέμα ντοπαρίσματος»

Η έντονη φρασεολογία του Αμερικάνου ενόχλησε ιδιαίτερα την Ye, η οποία υπερασπίστηκε με σθένος την καθαρότητα του κατορθώματός της, αλλά και το σύνολο της Κινεζικής αποστολής, με τον υπεύθυνο anti-dopping της Κινεζικής ομάδας να επισημαίνει πως οι αθλητές τους έχουνε περάσει πάνω από 100 ελέγχους χωρίς ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Όμως, η υποστήριξη προς την Ye συνεχίζεται και πέρα από την ομάδα της, από παλαιότερους κολυμβητές, Ολυμπιονίκες και ειδικούς.

Ο Βρετανός Ολυμπιονίκης, Adrian Moorhouse, θεωρεί πως οι φήμες ήταν απλά μια περίπτωση «ξινίσματος» και απλά οι Κινέζοι βρήκαν ένα πολύ ταλαντούχο παιδί, ενώ η Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή, μέσω του αντιπροσώπου της, Patrick Sandusky, αποποιήθηκε των δηλώσεων του Αμερικανού προπονητή και έκανε «επίθεση» φιλίας στην αντίστοιχη Κινεζική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο Dick Pound, μέλος της ΔΟΕ και πρώην πρόεδρος της Wada, προσπάθησε να μετριάσει λίγο το θόρυβο, αναφερόμενος στο πόσο έχει φτάσει το πρόβλημα των παράνομων ουσιών να επηρεάζει το χώρο του αθλητισμού, ώστε, όποτε ένας αθλητής καταφέρνει κάτι εντυπωσιακό, όπως η Ye, το μυαλό των περισσοτέρων πάει πρώτα στην πιθανότητα ντοπαρίσματος.

Ειδικά για την αφορμή του όλου θέματος, το ότι η Ye κολύμπησε τα 50 τελευταία μέτρα γρηγορότερα από τον Lochte, είχε να πει πως πρόκειται για «γελοία συμπεράσματα», αφού και η Becky Adlington και πολλοί συναθλητές του Lochte ήταν γρηγορότεροί του στα τελευταία 50 μέτρα, δεδομένου και του ότι ο Lochte κράτησε χαμηλό ρυθμό έχοντας πρακτικά εξασφαλίσει την πρωτιά!

Τελικά, όλα δείχνουν πως η επιτυχία της Ye οφείλεται αποκλειστικά στο ταλέντο και την προσήλωσή της, επιτυχία που έρχεται ως επιβράβευση στην επίπονη και μακροχρόνια προπόνησή της στο αθλητικό της σχολείο στην Κίνα.

TopGunZ, από BBC http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-china-19062639

Δείτε ακόμα: Οι Γοργόνες των Μανδαρίνων  http://www.antinews.gr/2012/08/01/173186/

Keywords
Τυχαία Θέματα