Κατατέθηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη - Αφαίρεση βαθμών αντί για υποβιβασμό

Κατατέθηκε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η νομοθετική ρύθμιση με την οποία η αφαίρεση βαθμών αντικαθιστά τον υποβιβασμό στις ποινές της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οι ποινές που προβλέπονται, περιλαμβάνουν αφαίρεση από 5 έως 10 βαθμών από το τρέχον ή το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η Ξάνθη

δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αλλά με αφαίρεση βαθμών, εφόσον βεβαίως η εισήγηση της ΕΕΑ γίνει αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα.

Η τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης και ψηφίζεται με διαδικασίες-εξπρές ώστε να ισχύσει άμεσα.

Η κατάθεση της τροπολογίας έρχεται στον απόηχο των ανακοινώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα, σύμφωνα με τις οποίες δε θα επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις.

"Με απόφαση του Πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις με θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου", δήλωσε νωρίτερα ο κ. Πέτσας.

"Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του Πρωθυπουργού διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Ζαγοράκης", πρόσθεσε σε συνέχεια των αναφορών του ευρωβουλευτή ότι εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, δεν μπορεί "να συνευρίσκεται στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα