Καταστρέφει τη ΔΕΗ ο Σκουρλέτης... Θα ξυπνήσει κανείς να τον σταματήσει;

Στο υπουργείο Ενέργειας με την... πεφωτισμένη ηγεσία του Πάνου Σκουρλέτη ή αριστερού με βελούδινο βλέμμα, γίνονται σημεία και τέρατα. Ο υπουργός, πιθανότατα γιατί βλέπει ότι θα τον πετάξουν έξω επειδή απέτυχε παταγωδώς λέει και πράττει διάφορα, χωρίς να έχει και μεγάλες αντιστάσεις.

Η Νέα Δημοκρατία ασχολείται με τις τηλεοπτικές άδειες και δεν κοιτά να δει τι θα γίνει στο «φιλέτο» της ενέργειας και πώς κάποιοι το διαχειρίζονται. Γιατί με μια μόνο ερώτηση που έκανε χθες αντί

να ξεσηκώσει τον κόσμο γιατί καταστρέφεται η καλύτερη μέχρι πρότινος δημόσια επιχείρηση, δεν λύνεται το πρόβλημα.

Για παράδειγμα, στην πρόσφατη πολυδιαφημισμένη συνάντηση των τοπικών αρχόντων της Δυτικής Μακεδονίας και των κορυφαίων συνδικαλιστών της ΔΕΗ με τον υπουργό κ. Σκουρλέτη συνέβησαν τα εξής απίθανα:

Δεν έγινε καμία αναφορά από κανένα για το τεράστιο πρόβλημα της απαγόρευσης που επιβάλλει ο υπουργός στη ΔΕΗ να εισπράττει τις οφειλές των καταναλωτών της. Ο υπουργός επιβάλλει ώστε ο κάθε καταναλωτής να μπορεί να χρωστάει τουλάχιστον 1.000 ευρώ χωρίς να επιτρέπεται στη ΔΕΗ να αντιδράσει. Έτσι το χρέος στη ΔΕΗ έφτασε τα τρία δισ. Αυτός είναι ο βέβαιος θάνατος της ΔΕΗ, όπως τουλάχιστον το κατάλαβε χθες και ο Σκρέκας της ΝΔ που μίλησε για χρεοκοπία εντός του 2017 με ευθύνη του ψευτοευαίσθητου Σκουρλέτη που επιτρέπει στον κάθε μπαταχτσή να μην πληρώνει και να πίνει στην υγεία των άλλων κορόιδων.

Στη συνάντηση, όλα τα υπόλοιπα που συμφωνήθηκαν είτε δεν είναι στη δικαιοδοσία του υπουργού να τα αποφασίσει (π.χ. παράταση λειτουργίας εργοστασίων ΑΗΣ) είτε έχουν αστεία συμβολή στο ζητούμενο (απαλλαγή τέλος λιγνίτη 2 ευρώ ανά μεγαβατώρα δηλαδή 0.002 ευρώ ανα κιλοβατώρα)

Βέβαια υπάρχουν και τα αστεία της υπόθεσης. Ο υπουργός με στυλ... Βασιλάκη Καΐλα θρηνεί και προαναγγέλλει ακύρωση των αποφάσεων που ο ίδιος συμφώνησε με την τρόικα και που δεν έχουν καμία αξία. Θα επαναφέρει λέει το 17% της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο. Δεν πιστεύω ο Υπουργός και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι των εργαζομένων να μη γνωρίζουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ ανήκει στο Υπερταμείο. Το υπουργείο με την περίεργη ανοχή της ΓΕΝΟΠ των Φωτόπουλων και την ασχετοσύνη τοπικών παραγόντων οδηγεί τη ΔΕΗ σε βέβαιο οικονομικό θάνατο. Η υπόθεση μοιάζει με ένα αυτοκίνητο όπου ενώ ο υπουργός το οδηγεί στο γκρεμό οι επιβάτες... συνδικάλες της συμφοράς και οι τοπικοί... προύχοντες το μόνο που απαιτούν από αυτόν είναι να τους αλλάξει τον σταθμό στο ραδιόφωνο. Και ο υπουργός ως σύγχρονος Νέρων θρηνεί για την καταστροφή της ΔΕΗ που ο ίδιος συνεχίζει να προκαλεί. «Πονάει αλλά υπογράφει». Αυτός αποφάσισε να επιβαρύνεται η ΔΕΗ με 300 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο και να κονομάνε οι τράπεζες που χρηματοδότησαν τα φωτοβολταϊκά.

Αυτός συμφώνησε με τις δημοπρασίες (ΝΟΜΕ) που είναι ο αργός θάνατος της ΔΕΗ. Έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της ΔΕΗ και της Δυτικής Μακεδονίας;

Πάντως καλά κάνατε κύριοι συνδικαλιστές και τον καλέσατε στην περιοχή να φορέσει και τη χλαμύδα του Νέρωνα και να τον στήσετε σε κανένα παρατηρητήριο στα ορυχεία να θρηνήσει για την καταστροφή. Και σεις γονυπετείς γύρω του να τον ικετεύετε και να τον δοξάζετε. Βέβαια πρέπει να εξηγήσετε το οξύμωρο ο πρωθυπουργός να θεωρείται "ανεπιθύμητο πρόσωπο" από τους ίδιους (δηλαδή εσάς) που ενθέρμως προσκαλείτε τον υπουργό του που παίρνει τις αποφάσεις για τις οποίες εναντιώνεστε στον πρώτο.

Και κάτι τελευταίο. Η διοίκηση της ΔΕΗ είναι τόσο απασχολημένη που δεν προλαβαίνει να πάρει θέση; Κατανοητή η κομματική και κυβερνητική πειθαρχία συνάδελφε Παναγιωτάκη αλλά έλεος. Εδώ πάμε σε βέβαιη καταστροφή αν δεν υπάρξει αντίδραση στις μεθοδεύσεις του υπουργείου. Και στο λέμε γιατί πιστεύουμε ότι είσαι (;;;) πριν και πάνω από όλα συνάδελφος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα