Καταρρέει η συμμαχία Μπόμπολα, Σαββίδη, Μαξίμου

12:27 7/6/2017 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) Πολύ χοντρό, βρόμικο και άθλιο επιχειρηματικό, πολιτικό και μιντιακό παιχνίδι εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες, παρά το γεγονός ότι ο ΔΟΛ βρήκε το δρόμο του. Ο λόγος λέγεται «έλεγχος του Mega» κι εκεί τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Ο Μαρινάκης, αγοράζοντας τον ΔΟΛ απέκτησε και το 22% του μεγάλου καναλιού με τις πληροφορίες να λένε ότι βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον μεγαλομέτοχο

Βαρδινογιάννη ελέγχοντας σχεδόν το 57%. Μάλιστα, για τη σύμπραξη αυτή φέρεται να έχει συμφωνήσει και ο Αλαφούζος καθώς και οι τρεις ήθελαν να κόψουν τη φόρα του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος απέκτησε το 20% του Mega από τον Φώτη Μπόμπολα, κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες με ιδιωτικό συμφωνητικό.

Κι εδώ τα πράγματα μπλέκονται άσχημα. Πληροφορίες λένε ότι οι τράπεζες, κι ενδεχομένως και οι άλλοι μέτοχοι (Βαρδινογιάννης και τώρα και Μαρινάκης) δικαίως θα ζητήσουν την ακύρωση του κρυφού deal Μπόμπολα – Σαββίδη. Κι αυτό γιατί περιέχει πολλά γκρίζα σημεία που συνιστούν καταδολίευση. Δηλαδή δόλο στην περίπτωση της μεταβίβασης. Πρώτον δεν ρωτήθηκαν οι μέτοχοι του Mega πριν γίνει η συμφωνία, αν κι έχουν το δικαίωμα να κάνουν πρώτοι προσφορά όταν πουλάει κάποιος. Δεύτερον δεν ρωτήθηκαν ούτε οι τράπεζες παρά τα 160 και πλέον εκατομμύρια που χρωστά ο Μπόμπολας στον Πήγασο. Και τρίτον έγινε μια περίεργη αποτίμηση του 20% στα 5 εκατ. κάτι που δεσμεύει και τους υπόλοιπους μετόχους να μην πουλήσεις σε μια αξιοπρεπή τιμή.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως οι τράπεζες να ζητήσουν να ακυρωθεί και η πώληση του κτιρίου του Πήγασου στο Χαλάνδρι το οποίο πριν μερικούς μήνες αγοράστηκε από τον… αδερφό του Φώτη Μπόμπολα, τον Λεωνίδα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο αυτό σημαίνει ότι οι τραπεζίτες στους οποίους χρωστά η οικογένεια δεν θα τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί.

Ο λόγος είναι η πρόθεση του ιδιοκτήτη του Πήγασου να πτωχεύσει την εταιρεία φεσώνοντας τις τράπεζες με δεκάδες εκατομμύρια τα οποία θα προστεθούν στο φέσι του Ψυχάρη.

Άλλες πληροφορίες λένε ότι μπορεί, σε περίπτωση δόλιας πτώχευσης, οι πιστώτριες τράπεζες να ζητήσουν πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Μπόμπολα. Να ανοίξουν δηλαδή λογαριασμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό, να κατασχεθούν ακίνητα σε Ελλάδα αλλά και στο Λονδίνο και να ελεγχθούν οι συμμετοχές της οικογένειας σε άλλες εταιρείες.

Θα τους κυνηγήσουν οι τράπεζες εφόσον βεβαίως αρθεί η… ασυλία που παρέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο συγκρότημα του Πήγασου με αντάλλαγμα την φιλοκυβερνητική γραμμή του Έθνους.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι ο Μπόμπολας άλλαξε πριν μία εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της υπό πτώχευση εταιρείας βάζοντας τρεις… «αυτοφωράκηδες». Είναι στελέχη που γνωρίζουν από τραπεζικά και από πτωχεύσεις που αναλαμβάνουν να τρέξουν τις διαδικασίες και να υποστούν τις συνέπειες ως νόμιμοι εκπρόσωποι ώστε να την γλιτώσει ο μεγαλομέτοχος. Μάλιστα τα τρία πρόσωπα είναι τα ίδια που είχαν μπει και στο δ.σ. του άλλου πτωχευμένου ομίλου, του Μαρινόπουλου. Είπατε τίποτε για τη μεθόδευση που έγινε από τον Μπόμπολα στις πλάτες των εργαζόμενων που είναι πέντε – έξι μήνες απλήρωτοι και συνεχίζουν να κάνουν απεργίες μπας και πάρουν κανένα φράγκο από έναν επιχειρηματία που δεν ξέρει τι έχει από περιουσία;

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου στο στρατόπεδο του Βορρά και στον Σαββίδη επικρατεί παγωμάρα… θανάτου. Καμιά αντίδραση για όσα συμβαίνουν και κυρίως για το γεγονός ότι εκεί που ο Ιβάν ο Τρομερός πήγαινε καβάλα στ’ άλογο τώρα δείχνει να αποστασιοποιείται. Έχει ένα 20% του καναλιού που μπορεί και να μην το έχει, έχει στοχοποιηθεί όσο κανείς, η κυβέρνηση φαίνεται να μην μπορεί να υποστηρίξει την προσπάθεια να τον κάνει μεγαλοκαναλάρχη και εκδότη. Και ο ίδιος δεν αποκλείεται να κάνει πίσω...

Τις επόμενες εβδομάδες, όταν και θα επικυρωθεί η εξαγορά του ΔΟΛ από τον Μαρινάκη, θα υπάρξουν εξελίξεις. Οι συμμαχίες αλλάζουν συνεχώς, τα παιχνίδια φουντώνουν, τα παραθυράκια που αφήνει η Δικαιοσύνη είναι τέτοια που χωράνε και… τέρατα, ενώ η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη να χάνει κάθε ελπίδα να ελέγξει τα media.

* Η Πήγασος Εκδοτική διαψεύδει δημοσιεύματα περί αλλαγής του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου και η τοποθέτηση «αυτοφωράκηδων» δεν αφορά την εταιρεία Πήγασος αλλά την θυγατρική εταιρεία Έθνος ΑΕ στην οποία έχουν περάσει οι τίτλοι των εφημερίδων κι επομένως οι εργαζόμενοι θα πρέπει από αυτήν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις και δεδουλευμένα. Ως εκ τούτου η ανακοίνωση για μη μεταβολή του δ.σ. είναι παραπλανητική αν και σωστή. Δεν άλλαξε το δ.σ. του Πήγασου αλλά της θυγατρικής Έθνος Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα