Κατά των Macron και Rajoy στρέφεται τώρα η Βενεζουέλα

13:59 3/9/2017 - Πηγή: Antinews

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας καταδίκασε χθες την υποστήριξη που εξέφρασαν προς την ακτιβίστρια της αντιπολίτευσης Λίλιαν Τιντόρι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

"Απορρίπτουμε τη συμπεριφορά του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ακολουθεί το σενάριο της ευρωπαϊκής άκρας δεξιάς εναντίον της Βενεζουέλας", έγραψε στο Twitter

ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα.

Ο Αρεάσα καταδίκασε επίσης "τις δηλώσεις που συνιστούν επέμβαση (σ.σ. στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας από πλευράς του επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης,) του Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος επιτίθεται εναντίον της δημοκρατίας και των θεσμών της Βενεζουέλας".

Τόσο ο Μακρόν όσο και ο Ραχόι επέκριναν χθες Σάββατο το γεγονός ότι στη Λίλιαν Τιντόρι, τη σύζυγο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες, απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ προγραμμάτιζε τις επόμενες ημέρες να ταξιδέψει στην Ευρώπη για να συναντηθεί, μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής της Βενεζουέλας Χούλιο Μπόρχες, με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας.

"Περιμένουμε τη Λίλιαν Τιντόρι στην Ευρώπη. Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα πρέπει να παραμείνει ελεύθερη", έγραψε ο Μακρόν στον λογαριασμό του στο Twitter. Ο γάλλος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει "δικτατορία" την κυβέρνηση της Βενεζουέλας την 29η Αυγούστου.

"Η απαγόρευση εξόδου που επιβλήθηκε στην Λίλιαν Τιντόρι είναι αξιοθρήνητη. Μπορείς να φυλακίζεις πρόσωπα, αλλά όχι τα ιδεώδη. Ελευθερία στη Βενεζουέλα", έγραψε από την πλευρά του επίσης στο Twitter ο Ραχόι.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βενεζουέλας, αντιδρώντας, κατηγόρησε τους Μακρόν και Ραχόι ότι υποστηρίζουν κάποια που έχει διαπράξει "βαριά εγκλήματα διαφθοράς".

Η Τιντόρι κατηγορείται για διαφθορά από τις αρχές της Βενεζουέλας μετά την ανακάλυψη στα τέλη του Αυγούστου μέσα σε ένα αυτοκίνητο ενός μεγάλου ποσού σε μετρητά. Η ίδια διαψεύδει κατηγορηματικά πως ενέχεται σε οποιαδήποτε παρανομία.

"Στη χώρα μας, κάθε πολιτικό κόμμα πρέπει να δίνει λογαριασμό για την προέλευση των χρημάτων του", έγραψε ο Αρεάσα και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν "κόμματα ή προσωπικότητες" υπεράνω του νόμου στη Βενεζουέλα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ-capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατά, Macron, Rajoy, Βενεζουέλα,kata, Macron, Rajoy, venezouela