Κάνει τα πάντα για να μην πάρει αυτοδυναμία ο Κυριάκος

12:02 2/5/2017 - Πηγή: Antinews

Ασφαλώς, η μάχη κατά της αριστερής δημοκρατικής δικτατορίας του κ. Τσίπρα και της παρέας του Μαξίμου πρέπει να είναι ο βασικός στόχος όσων σοβαρών ανθρώπων έχουν μείνει σ’ αυτή τη χώρα. Και προφανώς απαιτείται μια γενικότερη συστράτευση για να φύγουν από την κυβέρνηση και να τελειώνουμε με το «πείραμα» ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι πού μπορεί, όμως, να φτάσει η συστράτευση με τη Νέα Δημοκρατία; Μέχρι

που η εν δυνάμει κυβέρνηση μπορεί να φτάσει προκειμένου να διεισδύσει σε άλλους πολιτικούς χώρους και πόσο μπορούν άραγε να βοηθήσουν τα πρόσωπα που συστρατεύονται με την οδό Πειραιώς;

Το λέμε αυτό διότι μετά τον Καλλιάνο, τον Σκυλακάκη, τον Φωτήλα και δεν θυμόμαστε ποιον άλλον του κέντρου και πιο αριστερά, σειρά παίρνει για να «μπουκάρει» στη ΝΔ και η Κατερίνα Μάρκου. Η ανεξάρτητη βουλευτίνα, αφού πέρασε από το κόμμα του ολετήρα της χώρας, Φώτη Κουβέλη, στη συνέχεια, και μόλις η ΔΗΜΑΡ άρχισε να βαράει διάλυση μεταπήδησε στο Ποτάμι του Θεοδωράκη. Και μόλις αυτό έγινε… ρυάκι ανεξαρτητοποιήθηκε γιατί… ασφυκτιούσε. Για λίγο καιρό «φλέρταρε» με την Φώφη Γεννηματά την οποία και εκθείαζε και προχθές με συνέντευξή της προανήγγειλε την μεταπήδησή της στη ΝΔ, αφού φαίνεται ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να της προσφέρει εκλογή στη Βουλή και αυτή να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες στην πατρίδα. Στη συνέντευξη που έδωσε τάσσεται υπέρ των μεγάλων σχηματισμών, πλέκει το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και επισημαίνει ότι η ΝΔ επικαλύπτει τον χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου.

Με το επιχείρημα ότι «η χώρα δεν έχει πια πολλές δυνάμεις να σπαταλήσει», η βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, η οποία αποχώρησε προ πενταμήνου από το Ποτάμι, τάσσεται υπέρ των μεγάλων σχηματισμών.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» προαναγγέλλει ότι δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμη στις τάξεις των ανεξάρτητων βουλευτών.

Η ίδια θεωρεί ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. «έδωσε τη χαριστική βολή» στο Ποτάμι και επαινεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ειλικρινής, ευθύς, ακομπλεξάριστος, προσιτός, σε προσωπικό επίπεδο. Πολιτικά, πιστεύω, με όλο τον σεβασμό, ότι μπορεί να είναι περισσότερο ο Κυριάκος. Πιο τολμηρός, πιο αιχμηρός στις θέσεις του. Το απαιτούν τα προβλήματα, το απαιτεί η εποχή», αναφέρει. Μωρέ μπράβο. Όλα αυτά ο Κυριάκος. Τέτοιοι έπαινοι ούτε οι παρατρεχάμενοι στην Πειραιώς δεν έχουν κάνει.

Είναι προφανές ότι με την κ. Μάρκου έχουν γίνει συζητήσεις, πιθανότατα εδώ και καιρό προσπαθούσαν να της βρουν εκλογική περιφέρεια για να κατέβει με τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Κάποιοι στη Θεσσαλονίκη… τα πήραν στο κρανίο γιατί θα έχουν μια ξενόφερτη να διεκδικεί θέση στη Βουλή στην ίδια περιφέρεια με τη Μάρκου, αλλά πιθανότατα να προέκυψε αλλού κάποια άλλη θέση.

Το ζήτημα είναι τι μπορεί να προσφέρουν στη ΝΔ όλοι αυτοί οι πρώην βουλευτές ή στελέχη τα οποία έχουν ζυγιστεί, έχουν μετρηθεί κι έχουν κριθεί ανεπαρκείς. Τι έχει κάνει στη πολιτική πορεία της η κ. Μάρκου, πέραν από το να είναι «γλάστρα» στη ΔΗΜΑΡ και στο Ποτάμι; Και στο κάτω – κάτω τώρα που η ΝΔ είναι ένα βήμα από το Μαξίμου θυμήθηκαν όλοι αυτοί οι… κεντροαριστεροί να εκθειάσουν τον Μητσοτάκη; Είναι τόσο γλυκιά η αίσθηση της εξουσίας που δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν κωλοτούμπες και να εισχωρήσουν στη δεξιά παράταξη;

Η ΝΔ δεν έχει ανάγκη από «θολές» συμμαχίες. Δεν πρέπει να γίνει το… Ποτάμι της δεξιάς όπου θα χωρέσουν όλα τα «ορφανά» της κεντροαριστεράς αλλά από την άλλη πόρτα θα φύγουν όσοι είναι πραγματικοί δεξιοί, πατριώτες, αγωνιστές.

Από την άλλη, είναι κακό μήνυμα στη βάση της Νέας Δημοκρατίας αυτή η ερμαφρόδιτη πολιτική που από τη μια θέλει να διατηρήσει τη δεξιά ταυτότητα κι από την άλλη τσαλαβουτά στα απόνερα του παπανδρεϊσμού, του Σημιτισμού ή του κάθε τυχοδιώκτη της αριστεράς.

Τελικά φαίνεται ότι ο Κυριακός κάνει τα πάντα για να μην πάρει την πολυπόθητη αυτοδυναμία...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα