Και τρίτος Μπους για πρόεδρος;

10:56 9/4/2014 - Πηγή: Antinews

Ο Τζεμπ Μπους παραδέχτηκε σαφώς ότι σκέφτεται σοβαρά να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία το 2016. Ο δύο φορές κυβερνήτης της Φλόριντα και αδελφός και γιος πρώην προέδρων ανέφερε ότι δεν πήρε ακόμα την απόφαση. Αλλά δεν θα αφήσει το κόμμα να περιμένει πολύ. «Θα αποφασίσω στο τέλος του έτους... απλά θέλω να το κάνω την κατάλληλη στιγμή», είπε, προσθέτοντας ότι «κάθε μέρα προσπαθεί να μην το σκέφτεται».

Οι παραδοσιακοί Ρεπουμπλικάνοι – σε αντίθεση με το Tea Party- θεωρούν τον 61χρονο Μπους

ως το μόνο ικανό πρόσωπο να κάνει μια αξιόπιστη προεκλογική εκστρατεία το 2016, ιδιαίτερα αν η Χίλαρι Κλίντον πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο ρόλος του ως πιθανός σωτήρας έχει έρθει στο προσκήνιο εν μέρει λόγω του σκανδάλου με την George Washington Bridge, στο οποίο είχε εμπλακεί ο κυβερνήτης του New Jersey Κρις Κρίστι. Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής σε ένα ακροατήριο στην George W Bush Presidential Library στο Ντάλας, για να σηματοδοτήσει την 25η επέτειο από την προεδρία του πατέρα του Τζορτζ Μπους, ο πρώην κυβερνήτης κατάφερε να αποδείξει για ποιο λόγο η υποψηφιότητά του θα μπορούσε είτε να διασπάσει το κόμμα είτε να το ενώσει, με σχόλια σχετικά με την εκπαίδευση και τη μετανάστευση που θα μπορούσαν να ξεσηκώσουν τους ακτιβιστές του Tea Party. Οι λόγοι είναι πολλοί και προσωπικοί.

Η υποψηφιότητα θα θέσει την γεννημένη στο Μεξικό σύζυγό του και τα παιδιά τους σε εξονυχιστικό έλεγχο. Μία κόρη του είχε μπερδέματα με το νόμο για χρήση ναρκωτικών. Ο γιος του Τζορτζ Π. Μπους έχει αρχίσει τη δική του πολιτική σταδιοδρομία στο Τέξας και μπορεί να μην θέλει ο πατέρας του να του κλέψει τη δόξα. Υπάρχει επίσης το πρόβλημα του ονόματος του. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση των ABC/Washington Post έδειξε ότι το 50 τοις εκατό των Αμερικανών δεν είναι έτοιμοι να ψηφίσουν έναν ακόμη Μπους.
Έχουν περάσει 12 χρόνια από την τελευταία φορά που ήταν υποψήφιος στη Φλόριντα, όταν εξέφρασε την αποστροφή του για την αρνητικότητα των προεδρικών προεκλογικών εκστρατειών. «Μπορεί ένας υποψήφιος να κατέβει με ένα ελπιδοφόρο, αισιόδοξο μήνυμα, ελπίζοντας σε αρκετές λεπτομέρειες που θα δίνουν την αίσθηση ότι δεν είναι απλά λόγια του αέρα και να μην τον ρίξουν στη λάσπη;» αναρωτήθηκε. Σχετικά με τη μετανάστευση, σχεδόν έπεσε μόνος του μέσα στον βρώμικο αγώνα, λέγοντας ότι για κάποιους που εισέρχονται στις ΗΠΑ είναι «μια πράξη αγάπης», καθώς έρχονται συχνά για οικογενειακούς λόγους. Αυτό σημαίνει ότι επανενώνονται οικογένειας που είναι ήδη στις ΗΠΑ και στέλνουν τα χρήματα που κερδίζουν στις οικογένειες τους, στην πατρίδα τους. Τέτοια συναισθήματα είναι ανάθεμα για τους σκληροπυρηνικούς του κόμματος. «Όντως, παραβιάζουν το νόμο, αλλά δεν είναι κακούργημα» είπε ο Μπους, ο οποίος μιλάει άπταιστα ισπανικά. «Είναι μια πράξη αγάπης. Είναι μια πράξη δέσμευσης στην οικογένειά σας. Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτό είναι ένα διαφορετικό είδος εγκλήματος, ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα τίμημα, αλλά δεν πρέπει να ενοχλεί τους πολίτες το ότι οι άνθρωποι αυτοί στην πραγματικότητα έρχονται σε αυτή τη χώρα για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους». Αν και ο Μπους έχει σταθερά συντηρητικά διαπιστευτήρια, θα πρέπει να θεωρείται μάλλον μετριοπαθής για το χρίσμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του ήταν ότι οι φωνές των ανεξάρτητων και των μετριοπαθών ψηφοφόρων τείνουν να είναι υπερκαλύπτονται από τις πιο συντηρητικές δυνάμεις. Στο Ντάλας, ο Μπους επανέλαβε την υποστήριξή του για την πρωτοβουλία Common Core, τα εθνικά πρότυπα των σχολείων, η οποία είχε ευρεία υποστήριξη στο κόμμα μέχρι που το Κόμμα του Τσαγιού εξέφρασε την αντίθεσή του.

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/a-third-bush-fighting-for-the-presidency-in-2016-looks-a-serious-possibility-as-jeb-emerges-as-republican-candidate-9244563.html

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα