Κ. Μητσοτάκης: Θα διορθώσουμε τις μεγάλες ζημιές στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Με σαφείς αιχμές κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και με δεσμεύσεις πως η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει το νομικό πλαίσιο που διέπει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με μία οπτική βελτίωσης του νόμου Διαμαντοπούλου συνδύασε την παρουσία του στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για την Παιδεία και την Ανάπτυξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Έχουμε προετοιμάσει αρκετές πτυχές αυτής της πρωτοβουλίας. Δε θα αιφνιδιάσουμε, αλλά δε θα χάσουμε και χρόνο. Το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους μάλλον. Οπότε πρέπει

να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα", ήταν το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο περιθώριο της εκδήλωσης "κατά της οπισθοδρόμησης που επιχειρείται με το σχέδιο νόμου Γαβρόγλου".

Ο κ. Μητσοτάκης όρισε ως βασικό άξονα ένα υπουργείο με μικρότερο στρατηγικό ρόλο, που δε θα παρεμβαίνει στα εσωτερικά των πανεπιστημίων, με την εφαρμογή μίας αξιολόγησης, η οποία θα κρίνει τον τελικό αριθμό των ιδρυμάτων που θα μπορούν να επιβιώσουν "σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα", όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά. "Όλα αυτά θα τα θέσουμε στο δημόσιο διάλογο και ελπίζω στην επόμενη Βουλή να βρούμε μια ευρύτερη πλειοψηφία, προκειμένου να διορθώσουμε τη μεγάλη ζημιά που σήμερα δυστυχώς συμβαίνει στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης", σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα