Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα της ΝΔ η στήριξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας

Την ευκαιρία να επισκεφθεί τη λίμνη Κερκίνη και να συζητήσει με τους τοπικούς βουβαλοτρόφους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει αυτός ο ειδικός κλάδος της ελληνικής κτηνοτροφίας, είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της περιοδείας του στη Βόρειο Ελλάδα.

"Η βουβαλοτροφία είναι ένα κλάδος με πολύ σημαντικές προοπτικές και ως προς το γάλα και ως προς το κρέας. Για να μπορέσει, όμως, να αναπτυχθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων

του, θα πρέπει να ρυθμιστούν μια σειρά από θέματα, με πρώτο και σημαντικότερο την γρήγορη απορρόφηση των σχετικών κοινοτικών πόρων. Για να στηριχθούν οι αυτόχθονες φυλές, αλλά και για να βελτιωθεί το γενετικό προφίλ των ζώων. Έτσι ώστε να έχουν στο μέλλον υψηλότερες αποδόσεις. Και βέβαια να ρυθμιστεί και το ζήτημα των τοπικών βοσκοτόπων, έτσι ώστε τα ζώα να μπορούν να βοσκούν απερίσπαστα στον φυσικό τους χώρο, στον οποίο ζουν, εδώ και πάρα πολλές γενιές”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικά της κτηνοτροφίας αποτελεί πρώτη πολιτική προτεραιότητα για την οδό Πειραιώς.
"Τα σχέδια τα οποία εκπονούμε σε αυτήν την κατεύθυνση, αποσκοπούν ιδιαίτερα στην στήριξη νέων καινοτόμων προϊόντων με σημαντική προστιθέμενη αξία. Ένα από αυτά είναι και τα προϊόντα της βουβαλοτροφίας, είτε μιλάμε για το γάλα, είτε μιλάμε για το κρέας”, σημείωσε.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα