Ιταλία - σεισμός: Σώα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια 3 μικρά παιδιά

Δύο νεκροί και 39 τραυματίες είναι ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης μεγέθους 4 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 20:57 μ.μ. τοπική ώρα (21:57 μ.μ. ώρα Ελλάδας), στο νησί της Ίσκια, έξω από την Νάπολη.


Πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της εξαιτίας κατάρρευσης εκκλησίας στην περιοχή Κασαμίτσιολα, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, μια ακόμη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Όσον αφορά τους τραυματίες οι 2 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.



Έπειτα από επιχείρηση δεκατεσσάρων ωρών, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν

και τον Τσίρο, το παιδί 11 ετών που είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια στην Κασαμίτσιολα.

Νωρίτερα, είχαν απεγκλωβιστεί ο μόλις επτάμηνος αδελφός του Πασκουάλε και ο επτάχρονος Ματία, αλλά και ο πατέρας τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα τρία παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Συνολικά έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους 2.500 άνθρωποι, εν αναμονή της εξακρίβωσης των ζημιών που υπέστησαν.

Πληροφορίες για 10 αγνοούμενους

Την ίδια ώρα τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 10 αγνοούμενους, ανάμεσα τους φέρονται να υπάρχουν και παιδιά.

Νωρίς το πρωί τα σωστικά συνεργεία μετά από τιτάνιες προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον μόλις 7 μηνών Πασκουάλε που ήταν εγκλωβισμένος κάτω από τα χαλάσματα ενός σπιτιού που κατέρρευσε στο Κάζα Μιτσόλα της Ίσκια.

Όταν ανασύρθηκε ζωντανό το μωρό οι διασώστες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν ότι είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα του η οποία είναι έγκυος. Πλέον οι προσπάθειες των διασωστών έχουν εστιαστεί στον απεγκλωβισμό των δυο αδελφών του μικρού Πασκουάλε, ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών.


Συμπαράσταση από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Ελλάδας εκφράζει με δύο tweet, στην ελληνική και την ιταλική γλώσσα, το υπουργείο Εξωτερικών για τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στο νησί Ίσκια της Ιταλίας.


Υπουργείο Εξωτερικών ✔@GreeceMFA

Εκφράζουμε αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο φίλο ιταλικό λαό στις δύσκολες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στο νησί Ίσκια.

12:44 μ.μ. - 22 Αυγ 2017

11 απάντηση 99 Retweet 1919 "μου αρέσει"

"Εκφράζουμε αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον φίλο ιταλικό λαό στις δύσκολες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στο νησί Ίσκια" τονίζεται στην ανάρτηση στο twitter του ΥΠΕΞ.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα