Ίσως στο μέλλον να “σβήσουμε” και το Μνημόνιο και το ΠΑΣΟΚ!

Αν όλα πάνε καλά, στο μέλλον ίσως μπορέσουμε να σβήσουμε αυτήν την τελευταία διετία του Πασόκ, και όλα τα δεινά της χώρας μας. Κυριολεκτικά, και με την βοήθεια της επιστήμης.

Ίσως μπορέσουμε να σβήσουμε και τον ίδιο τον ΓΑΠ. Ποιος ξέρει; Μόνο που όλα αυτά θα αργήσουν, αφού τα πειράματα βρίσκονται ακόμη σε πρωτόγονη φάση.

Σύμφωνα λοιπόν με το περιοδικό Wired, στο αμερικανικό πεντάγωνο διεξάγονται απόρρητα επιστημονικά πειράματα, με απώτερο σκοπό να υπάρξει 

η δυνατότητα στο μέλλον για «αόρατες» στρατιωτικές επιχειρήσεις. Και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.

Μια ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου Cornell, σε συνεργασία με την ομάδα Darpa του πενταγώνου, κατάφεραν να «κρύψουν» ένα γεγονός για 40 τρισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου! Η εργασία τους αυτή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν και στο παρελθόν υπήρξαν αρκετά παρεμφερή πειράματα. Για παράδειγμα, το 2010, φυσικοί του πανεπιστημίου St. Andrews, κατάφεραν, χρησιμοποιώντας ειδικά υλικά,  να ξεγελάσουν το ανθρώπινο μάτι, ώστε να μην μπορεί να δει κάτι που γίνεται μπροστά του.

Η απόκρυψη ενός αντικειμένου αφορά στην καμπύλωση του φωτός γύρω από αυτό. Αν το φως δεν χτυπήσει το αντικείμενο, τότε αυτό παραμένει αόρατο για το ανθρώπινο μάτι.

Όταν όμως μιλάμε για γεγονότα, και όχι απλά αντικείμενα, τότε χρειάζεται να μεταβληθεί η ταχύτητα του φωτός. Το φώς που ξεπροβάλλει από την δράση, όταν αυτή πραγματοποιείται, είναι αυτό που μας επιτρέπει να τη δούμε. Συνήθως, το φως κινείται με μια συνεχή ροή. Αυτό όμως που κατάφεραν οι επιστήμονες του Cornell, είναι να διακόψουν την ροή του φωτός, για ένα μόνο «ανθυποκλάσμα» του χρόνου, έτσι ώστε το συμβάν να παραμείνει αόρατο.

Το πείραμα έγινε μέσα σε ένα καλώδιο από οπτικές ίνες. Οι ερευνητές έστειλαν μια ακτίνα πράσινου φωτός μέσα στο καλώδιο, το οποίο στη συνέχεια πέρασε μέσα από έναν φακό που διαχώρισε το φως σε δυο συχνότητες, η μια αργή, και η άλλη ταχύτερη. Την ίδια ώρα, διοχέτευσαν ένα κόκκινο λέιζερ μέσα στις ακτίνες. Και αφού η εκτόξευση του λέιζερ έγινε σε ένα απειροελάχιστο χρονικό κενό, δεν ήταν παρατηρήσιμη.

Σίγουρα θα χρειαστούν δεκαετίες, μέχρι να μπορέσει η επιστήμη να καταφέρει να αποκρύψει 30 δευτερόλεπτα δράσης, πόσο δε μάλλον κάποια λεπτά. Η έρευνα όμως αυτή ανοίγει νέες δυνατότητες. Για παράδειγμα, αν μπορούν να «καλυφτούν» κάποια υπερταχεία συμβάντα, όπως αυτά που γίνονται στη διάρκεια μετάδοσης πληροφοριών, τότε ίσως να μπορέσουν να πραγματοποιούνται και αόρατες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το περιοδικό Nature, η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί ένα «σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της χωροχρονικής απόκρυψης». Αλλά για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την ιστορία, θα είναι πολύ δύσκολο.

Με βάση την σημερινή τεχνολογία, θα χρειαστεί μια συσκευή μήκους 30.000 χιλιομέτρων για να μπορεί να καταστεί αόρατη μια δράση διάρκειας ενός μόλις δευτερολέπτου.

Ίσως λοιπόν οι μακρινοί μας απόγονοι μπορέσουν και εξαφανίσουν τη

Keywords
Τυχαία Θέματα