"Ίλιγγος" στον ΣΥΡΙΖΑ - "Λερναία Ύδρα" τα καυτά μέτωπα για Τσίπρα και στελέχη

15:11 1/7/2020 - Πηγή: Antinews

Σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας ξεπηδούν για τον ΣΥΡΙΖΑ τα ορθάνοιχτα προς αντιμετώπιση, μέτωπα.

Όσο η προανακριτική βρίσκεται σε εξέλιξη τόσο θα πελαγοδρομούν στο κόμμα αφενός μπροστά στην ανάγκη να υπερασπιστούν την γραμμή τους περί σκανδάλου Novartis και αφετέρου να μην ταυτιστούν απολύτως με πρόσωπα και πρακτικές ( βλ. Νίκος Παππάς) που οδήγησαν την Κουμουνδούρου στο πολιτικό καναβάτσο προκαλώντας αλγεινές ( επιεικώς) εντυπώσεις.

Σε "τεντωμένο" σκοινί

Το σκοινί στο οποίο καλούνται να ισορροπήσουν έκοντες άκοντες στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι εκ των πραγμάτων τεντωμένο: Να " αδειαστεί" ο Νίκος Παππάς μεν αλλά όχι και συθέμελα ώστε να μην ενταφιαστεί όλο το οικοδόμημα της "άμυνας" που έχει χτιστεί γύρω από την Novartis.

Δύσκολα πράγματα είναι τούτα, κυρίως όταν αφορούν σε πρόσωπα, όπως ο Ν. Παππάς, "αρχηγός" της τάσης των προεδρικών του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος εκφραστής της πασοκοποίησης και της σκανδαλοθηρικής ατζέντα ( ήδη από εποχής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ).

Έτι δυσκολότερα καθίστανται σε επίπεδο διαχείρισης και για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Αν όχι προσωπικά του ίδιου, της "γραμμής" του που πολεμούν ήδη από το 2016 έως και σήμερα, δίνοντας "μάχη" χαρακωμάτων, κατά της πασοκοποίησης, του αυριανισμού, της χονδροειδούς εν γένει, αντιπολιτευτικής ρητορικής και μεθόδων.

Ούτε να "αποκηρύξουν" δημόσια τον Νίκο Παππά δύνανται ( καθόσον μέχρι να πέσουν τίτλοι τέλους στην προανακριτική, το ένστικτο αυτοσυντήρησης στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί συσπειρωτικά) αλλά ούτε να ταυτιστούν μαζί του έχουν ως επιλογή, για προφανείς πολιτικούς και προσωπικούς λόγους.

Είναι ενδεικτική της δυστοκίας, μια χθεσινή "διαρροή" από "κύκλους ΣΥΡΙΖΑ" στην προανακριτική, οι οποίοι ούτε λίγο -ούτε πολύ "δικαίωναν" τον κ. Παππά για το περιεχόμενο του ηχητικού της συνομιλίας του με τον Σάμπυ Μιωνή: Ξεκίνησε να κυκλοφορεί ως "κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ", μετατράπηκε "καθοδόν" σε "βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ", για να καταλήξει τελικώς σε ..."κύκλοι Παππά".

Κοντολογίς, οι "ταπεινωμένοι" από τα καμώματα Παππά εντός του κόμματος, δεν προτίθενται να ενώσουν τις φωνές τους μαζί του.

Το "στρατόπεδο" των προεδρικών άλλωστε, ανασυντάσσεται, δηλώνοντας ηχηρό "παρών" . Ο Παύλος Πολάκης, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μια φωτογραφία από μάζωξη για την γιορτή του με τον Νίκο Παππά, τον Γιώργο Τσίπρα και τον Χρήστο Σπίρτζη, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πρωτίστως, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε εδώ.

Το "βρώμικο '89", οι αντιδράσεις και ο σώζων εαυτόν

Παραλλήλως βέβαια, άνοιξε και νέο κύκλο συζήτησης και αντιδράσεων, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ η αναφορά Τσίπρα περί "ριμέικ του βρώμικου '89".

Το "γάντι" σε εσωκομματικό επίπεδο σήκωσε πρώτος ο Νίκος Φίλης στη συνεδρίαση της ΚΕΑ το Σάββατο, αλλά ως αναμενόμενο, στον "χορό" μπήκαν κι άλλες "δυνάμεις".

Καταρχάς, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος ακολουθώντας εδώ και χρόνια δική του "γραμμή" σε σειρά ζητημάτων που προκύπτουν για το κόμμα, έκανε παρέμβαση- φωτιά για την Κουμουνδούρου: Ούτε συμφωνεί με το βρώμικο '89, αιφνιδιάστηκε από τον Τσίπρα , παραδέχθηκε παρεμβάσεις "κάποιων από εμάς", στην Δικαιοσύνη.

Μόνο αυτό τους έλειπε στην Κουμουνδούρου, μέσα σε όλα: Να τρέχουν να μαζέψουν και δηλώσεις βουλευτών τους που πυροβολούν τα "πόδια" του ΣΥΡΙΖΑ. Το έπραξαν βέβαια, υποχρεώνοντας τον κ. Παπαδόπουλο σε "αναδίπλωση".

"Πυρά" που εκνεύρισαν εξόχως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτόξευσε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος (ειδικός κατήγορος στο ειδικό δικαστήριο του 1989).

Αφού χαρακτήρισε πολιτική ύβρι τα όσα ισχυρίστηκε περί "βρώμικου '89" ο κ. Τσίπρας, κάλεσε τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος σε ..περίσκεψη: "Αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτές τις πρακτικές του τίποτα από την ανιδιοτέλεια της Αριστεράς; Αναγνωρίζουν την ηθική ακεραιότητα; Γιατί σιωπών; Γιατί συναινούν; Γιατί ανέχονται; Γιατί νομιμοποιούν;".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα