Η Τερέζα Μέι εξετάζει την αποπομπή του Μπόρις Τζόνσον

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι υπονόησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Sunday Times ότι μπορεί να αποπέμψει τον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, μετά την εξέγερση στο Συντηρητικό Κόμμα με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη αυτή την εβδομάδα. Ο Τζόνσον έχει κατηγορηθεί ότι υπονομεύει τη Μέι στο θέμα του Brexit.

"Δεν ήταν ποτέ το στιλ μου να αποφεύγω προκλήσεις και δεν πρόκειται να αρχίσω τώρα", δήλωσε η Μέι, κάτι που η εφημερίδα ερμήνευσε ως ένδειξη ότι η πρωθυπουργός ετοιμάζεται να

προχωρήσει σε ανασχηματισμό. "Είμαι η πρωθυπουργός, μέρος της δουλειάς μου είναι να εξασφαλίζω πως πάντα έχω τους καλύτερους ανθρώπους στην κυβέρνησή μου, πως αξιοποιώ με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο του ταλέντου που είναι διαθέσιμο σε εμένα στο κόμμα", συνέχισε.
Το γραφείο της Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Το κύρος της Μέι στο Συντηρητικό Κόμμα δέχθηκε βαρύ πλήγμα όταν, στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου που προκήρυξε η ίδια, οι Τόρις απώλεσαν την πλειοψηφία των εδρών που διέθεταν στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ο Τζόνσον, ο οποίος θεωρείται από τους περισσότερους πολιτικούς αναλυτές δυνάμει διεκδικητής της ηγεσίας των Συντηρητικών, παρουσίασε σε άρθρο του το δικό του όραμα για το Brexit, λίγες ημέρες πριν η Μέι εκφωνήσει τη δική της ομιλία για το διαζύγιο της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και το μέλλον της Μέι όμως διακυβεύεται, την ώρα που επίκεινται κρίσιμες συνομιλίες για το Brexit ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες. Πολλά στελέχη του κόμματος έχουν ήδη προεξοφλήσει το τέλος της με δηλώσεις τους σε βρετανικές εφημερίδες.

telegraph.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα