Εισαγγελική παρέμβαση για τις αφίσες που στοχοποιούν τον καθηγητή Συρίγο σαν «φασίστα»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις σχετικά με την υπόθεση του καθηγητή του Παντείου, Άγγελου Συρίγου, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών.



Η εισαγγελική παρέμβαση ήταν αυτεπάγγελτη και διατάχθηκε με αφορμή τα όσα έχουν προκύψει αυτό το διάστημα με την αφίσα που έχει τοιχοκολληθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας και έχει την φωτογραφία του κ. Συρίγου και από κάτω τη λεζάντα: «Αυτός είναι ο φασίστας».

Την

ίδια ώρα για τις 19 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων η δίκη του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων που αντιμετωπίζουν αδικήματα για τον ξυλοδαρμό του κ. Συρίγου τον περασμένο Φεβρουάριο έξω από το Πάντειο.

Η δίκη μάλιστα επρόκειτο να γίνει σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Αρχικά το δικαστήριο έδωσε πιο μακρινή δικάσιμο, όμως μετά από αίτημα του κ. Συρίγου η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε για τις 19 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ο κ. Συρίγος ζήτησε επίσπευση στην εκδίκαση της υπόθεσης επισημαίνοντας πως υφίσταται ενεργή απειλή εναντίον του δεδομένου ότι υπάρχει αφίσα που τον στοχοποιεί.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο κ. Συρίγος είχε δεχθεί επίθεση από νεαρούς όταν είπε σε έναν από αυτούς ότι απαγορεύεται να ζωγραφίζει με σπρέι τον φρεσκοβαμμένο τοίχο στο προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου.Μετά την επίθεση ο κ. Συρίγος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου του έγιναν ράμματα στο κεφάλι.

protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα