Η στρατηγική ήττα του δελφινάριου της ΝΔ

21:27 8/6/2015 - Πηγή: Antinews

Στη ΝΔ κάποιοι διαχρονικά βιάζονται. Είδαν το τυράκι στην παγίδα και πιάστηκαν. Δεν εξηγείται αλλιώς η σπουδή διαφόρων παραγόντων της κεντροδεξιάς που φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση και απαξίωση της παράταξης, να μιλούν για τη διαδοχή του Αντώνη Σαμαρά όλο το προηγούμενο διάστημα.

Θέλησαν πολλοί από

αυτούς και οι συνοδοιπόροι τους να τελειώσουν τον Σαμαρά πριν ακόμα ξεκαθαρίσει που οδηγούν τη χώρα οι μαθητευόμενοι μάγοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι… μπουρλοτιέρηδες του Καμμένου. Πολλοί παίξανε (σ.σ. να πιστέψουμε άθελά τους, αν και στην πολιτική δεν υπάρχει άγνοια παρά μόνο σκοπιμότητα) το παιχνίδι του Μεγάρου Μαξίμου που ήθελε τη ΝΔ διασπασμένη.

Για μεγάλη τύχη της παράταξης, το δελφινάριο της ΝΔ δεν συντονίστηκε επαρκώς από την αρχή και δεν βρήκε κοινό βηματισμό, με αποτέλεσμα να βαλτώνει συνεχώς κάθε σχέδιο, ενώ δεν υπήρχε και προθυμία από βουλευτές να τους ακολουθήσουν.

Ο Αντ. Σαμαράς πορεύτηκε επί πέντε μήνες μέσα σε ένα μίζερο εσωκομματικό τοπίο με πρωταρχική ευθύνη των πρωταγωνιστών του δελφινάριου που δεν έκοψε εισιτήρια, αλλά απέτυχε παταγωδώς.

Να θυμηθούμε ποιοι είχαν σπεύσει να επιχειρηματολογήσουν, όπως αποδείχθηκε λανθασμένα και επικίνδυνα, ότι πρέπει η ΝΔ να ψηφίσει μια νέα συμφωνία Αθήνας και πιστωτών;

Τα όσα έχουν ακολουθήσει δικαιώνουν πλήρως την σημερινή ηγεσία της που τήρησε συνετή στάση και δεν έπεσε στην παγίδα που είχε στήσει το Μαξίμου με την αγαστή συνδρομή, έστω και άθελά τους (;) ορισμένων στελεχών, επονομαζόμενων και δελφίνων.

Φανταστείτε να είχε πει ο Σαμαράς πως θα ψηφίσει ναι σε κάθε συμφωνία Αθήνας και πιστωτών, τι… πολιτικό ξύλο θα έτρωγε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή; Όμως ο ίδιος κέρδισε και τις εντυπώσεις στη Βουλή και αναγκάστηκαν πολλοί να τον χειροκροτήσουν.

Και βεβαίως εσχάτως τα μέλη του δελφινάριου σίγησαν και λούφαξαν. Μέχρι να συμβεί κάτι άλλο. Ο κόσμος της παράταξης όμως καταλαβαίνει και είδε πολλά τους τελευταίους μήνες.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα