Η ροζ απειλή…

09:14 5/4/2012 - Πηγή: Antinews

Θυμάστε  την ανάρτηση που είχαμε για τον «εμπλουτισμένο» αμερικανικό κιμά, τον επονομαζόμενο και ροζ γλίτσα; (oι διαπλεκόμενες…διαδρομές του αμερικανικού κιμά!) 

Τελικά, τα αμερικανικά ΜΜΕ πήραν ζεστά το θέμα, και έτσι, μετά από την γενική κατακραυγή που προέκυψε, πολλές επιχειρήσεις (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, κλπ) αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν, δηλώνοντας ότι αποσύρουν το συγκεκριμένο προϊόν από τα ράφια τους.

Ακόμη και το υπουργείο Γεωργίας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή της γλίτσας, επιτρέπει πλέον στα σχολεία που συμμετέχουν στο Εθνικό Πρόγραμμα Σχολικής Διατροφής, να επιλέγουν αν θέλουν κιμά με ή χωρίς συμπληρώματα ροζ γλίτσας.

Όπως όμως γράφει σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times ο Mark Bittman, υπάρχουν ακόμη χειρότερα χημικά συμπληρώματα στο κρέας που καταναλώνουμε , από την ροζ γλίτσα.

Όπως λέει, «το συγκεκριμένο προϊόν είναι σίγουρα αηδιαστικό, αλλά όχι το πιο αηδιαστικό από αυτά που τρώμε… και στο κάτω κάτω ξεκίνησε ως μια προσπάθεια να γίνει το κρέας πιο ασφαλές».

Θυμίζουμε ότι ο ψεκασμός του κρέατος με αμμωνία είχε αρχικό σκοπό την εξουδετέρωση των βακτηρίων τα οποία προκαλούνται εξαιτίας της μαζικής πλέον παραγωγής και επεξεργασίας του κρέατος, που επικρατεί στη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Οι αγελάδες και τα μοσχάρια τρέφονται με σιτηρά, και μεγαλώνουν μέσα σε άσχημες και αφύσικες συνθήκες βιομηχανικής παραγωγής.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, υπάρχει μια τάση να πλήττονται από το βακτήριο  E. coli, το οποίο παρεμπιπτόντως άρχισε να αποκτά αντίσταση ακόμη και στις  υγιείς αγελάδες, που πλέον τις φορτώνουμε με αντιβιοτικά.

«Η ροζ γλίτσα είναι σύμπτωμα, και όχι η ασθένεια…», γράφει ο Bittman, «αν δεν αναθεωρήσουμε ολόκληρη την διαδικασία παραγωγής κρέατος, αυτό που καταναλώνουμε ποτέ δε να θα είναι ασφαλές, είτε έχει , είτε δεν έχει ροζ γλίτσα… άλλωστε, η αμμωνία κάθε άλλο παρά το πιο επικίνδυνο χημικό που έχει εγκριθεί για χρήση στο κρέας που καταναλώνουμε είναι, και μάλιστα χωρίς να  το γνωρίζουμε».

opinionator.blogs.nytimes.com

S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα