Η λογική του… μετρήματος

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς κατέθεσαν σήμερα, καταληκτική ημέρα, τις υπογραφές για τη στήριξη της υποψηφιότητάς τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πάντως η προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά να παίξει το γνωστό, παλαιοκομματικό, παιχνίδι του εντυπωσιασμού. Είναι αυτό που παίζουν τα μικρά παιδιά (αυτά που παίζουν και τον γιατρό) στη λογική «τις βγάζουμε έξω για να τις μετρήσουμε κι όποιος έχει τη μεγαλύτερη… υποψηφιότητα».

Έτσι, λοιπόν, πήγε με 12.500 υπογραφές ενώ χρειάζονταν μόλις 1.000, θέλοντας να κάνει επίδειξη δύναμης. Ομοίως και ο Θεοδωράκης κατέθεσε πάνω από 5.000

ενώ ο πρύτανης Γάτσιος πάνω από 4.000 και ούτω κάθε εξής.

Πρόκειται για μια παλαιοκομματική νοοτροπία που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να προκαλέσει εντυπώσεις που είναι άκρως πλαστές.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Φώφη μπορεί να μαζέψει 12.000 ή και παραπάνω υπογραφές. Αλίμονο να μην την στήριζαν τόσοι Πασόκοι, ειδικά από τη στιγμή που χρησιμοποιεί το κόμμα σαν φέουδό της και κάνει προεκλογική εκστρατεία από τη Χ. Τρικούπη με... μαυρογιαλούρηκες μεθόδους. Μάλιστα, λένε οι κακές γλώσσες ότι τις τελευταίες ημέρες πήγε και στους… παιδικούς σταθμούς για να υπογράψουν τα νήπια υπέρ της υποψηφιότητάς της.

Αυτή είναι μια ντροπιαστική νοοτροπία που δείχνει ότι κάποιοι στο πολιτικό σύστημα δεν αλλάζουν μυαλά. Η Φώφη, ο Καμίνης, ο Θεοδωράκης και όποιος άλλος υποψήφιος παίζει με τον αριθμό των υπογραφών έχουν να πουν κάτι καινούργιο για την Κεντροαριστερά και για την Ελλάδα; Έχουν θέσεις για τα προβλήματα της χώρας ή για την επόμενη ημέρα του χώρου του Κέντρου που μπορεί να παίξει σημαίνοντα ρόλο στα πολιτικά πράγματα αν εγκαταλείψουν τα μυαλά που διαθέτουν εκεί;

Η λογική του… μετρήματος δείχνει περισσότερο αγωνία για τις εκλογές παρά άνεση. Δείχνει ότι τρέμουν μήπως έρθει κάτι καινούργιο και τους πάρει και τα παντελόνια και τις φούστες. Έτσι έκανε και ο Μεϊμαράκης με τον Τζιτζικώστα πριν τις εκλογές στη ΝΔ και ήρθε ο Μητσοτάκης και τους πήρε το κόμμα γιατί δεν μπήκε στη λογική των παιδιάστικων συμπεριφορών και μιας λογικής που δεν συνάδει με το καινούργιο που έχει τόσο ανάγκη η χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η λογική του… μετρήματος,