Η (κινητή) Κυριακή των εκλογών

Το βαθύ ΠΑΣΟΚ ψάχνει τον αντι-Σαμαρά γράφαμε στις 8/7/2011, όπου συνδέαμε τις εκλογές με «εγκλωβισμό» του Σαμαρά σε συνεργατικό κυβερνητικό σχήμα.  Υπό το φάσμα της αποβολής της χώρας από το ευρώ και την ΕΕ, η Κυβέρνηση Παπαδήμου πήρε σάρκα και οστά , χωρίς προσφυγή στις κάλπες, δίνοντας χρόνο και στο

ΠΑΣΟΚ να ανασυνταχθεί.

Βασικό στοιχείο της συμφωνίας ήταν οι εκλογές την 19η Φεβρουαρίου. Σχεδόν αμέσως άρχισαν να γκριζάρουν το κομμάτι αυτό της συμφωνίας ως «μη δεσμευτικό», «και λίγες εβδομάδες αργότερα δεν  χάθηκε ο κόσμος» και άλλα χαριτωμένα.

Πριν βγει ο Νοέμβριος κάποιοι είχαν επαναπροσδιορίσει  την Κυριακή των εκλογών για την 4η ή την 11η Μαρτίου. Σφήνα είχε «παίξει» και η τοποθέτηση Μόσιαλου που ήταν large και μιλούσε για Σεπτέμβρη, για να ολοκληρώσει το έργο της η Κυβέρνηση.

Δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα ξεκινάει νέα «κολοκυθιά». Εκλογές τον Απρίλη: Ή σαν ψέμα την Πρωταπριλιά, ή την 22α για να γιορτάσουμε το σπάσιμο του σύγχρονου γύψου στην πολύπαθη δημοκρατία μας.

Και το νταραβέρι συνεχίζεται. Κάποιος θα βγει να πει για την 25η, ώστε να αποφευχθούν έκτροπα στις παρελάσεις, άλλος για την Κυριακή των Βαΐων στις 8/4 για να υποδεχτούμε τον Μεσσία, θα βρεθούν ίσως και κάποιοι που για να σηκώσουν θύελλα αντιδράσεων, θα  θέλουν εκλογές ανήμερα του Πάσχα.

Για να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» (που τώρα λέγεται  PSI) αν όλα πάνε καλά. Κι αν δεν πάνε; Πόσο καιρό θα υπομένουμε την «πειραματική» Κυβέρνηση Παπαδήμα;

Μπορεί να φαντασθεί κανείς τον Καραμανλή  το 2009 να κάνει συγκυβέρνηση με το ΛΑΟΣ αντί για εκλογές;

Η κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών  είναι σαφές ότι γίνεται καλύτερα από τις «δημοκρατικές δυνάμεις».

Δεν ξέρουμε αν το πολιτικό σύστημα έχει αντιληφθεί ότι δίνει εξετάσεις σοβαρότητας. Η κυβέρνηση Παπαδήμου  δεν είναι δεκαπενταμελές συμβούλιο Λυκείου, χειρίζεται τις τύχες της χώρας. Βασικός σκοπός της είναι και η ομαλή μετάβαση σε εκλεγμένη Κυβέρνηση.

Η ημερομηνία των εκλογών (οφείλουν να) είναι η 19η Φεβρουαρίου. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να γίνουν τότε , πρέπει να ενημερώσουν με σοβαρότητα τον ελληνικό λαό. Να τεκμηριώσουν και να προσδιορίσουν τη νέα αλλαγή ημερομηνίας. Και αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο μία φορά.

Διαφορετικά, οι πολιτικοί γίνονται «παπατζήδες», οι ενέργειες τους ύλη για τις παραπολιτικές στήλες και οι δηλώσεις τους σκετσάκια για το «Δελφινάριο».

Αν δεν μπορούν να προσδιορίσουν ούτε την (κινητή) Κυριακή των εκλογών, είναι άξιοι της μοίρας τους…

Μικρός Οδυσσέας

Keywords
Τυχαία Θέματα