Η φιέστα της επιστροφής Ερντογάν

11:14 7/6/2013 - Πηγή: Antinews

Αφορμή για να επιδείξει τη δύναμή του βρήκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επιστροφή του στην Τουρκία, αργά χθες βράδυ, μετά την τετραήμερη επίσκεψή του στην Βόρεια Αφρική. Υπό τις επευφημίες των οπαδών του, ζήτησε να τερματιστούν «αμέσως» οι διαδηλώσεις, ενώ την ίδια ώρα απαντούσε στο διεθνή Τύπο λέγοντας: «Δεν είμαι ο αφέντης, αλλά ο υπηρέτης της Τουρκίας».

Με συνθήματα όπως «Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για σένα, Ταγίπ» ή «Εμπρός, ας τους συντρίψουμε όλους» τον υποδέχθηκαν

περίπου 10.000 οπαδοί του. Ο Ερντογάν τους ευχαρίστησε για την αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν και τους παρότρυνε να γυρίσουν σπίτια τους ειρηνικά. «Παραμείνατε ήρεμοι, υπεύθυνοι και επιδείξατε λογική», δήλωσε. «Τώρα θα γυρίσουμε όλοι στα σπίτια μας… Δεν είσαστε το είδος των ανθρώπων που χτυπάνε κατσαρόλες στους δρόμους», πρόσθεσε, προκαλώντας ακόμα περισσότερο το κοινό αίσθημα.
Την ίδια στιγμή, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές εξακολουθούσαν να είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταξίμ, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο, φωνάζοντας «Ταγίπ, παραιτήσου!». Χιλιάδες άνθρωποι ήταν επίσης συγκεντρωμένοι και στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22809430

Keywords
Τυχαία Θέματα