Η ΕΡΤ δεν είναι τσιφλίκι κανενός!

Αν υπήρχε τέτοια λογοκρισία στο BBC θα έπεφτε η κυβέρνηση, υποστήριζαν οι… υποστηρικτές του Κ. Αρβανίτη και της Μ. Κατσίμη που «κόπηκαν» και επέστρεψαν μετά Βαϊων και κλάδων. Δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητούμε, η δημοσιογραφία στο εξωτερικό είναι σοβαρή υπόθεση και η Ελλάδα από σοβαρότητα πάσχει.

Αν, όμως, πράγματι όλα όσα συνέβησαν στην ΕΡΤ ήταν γελοία, το θέαμα που είδαμε το πρωί από τους δύο

δημοσιογράφους τι ήταν;

Αφού παρουσιάστηκε ένα σποτάκι για την πανευρωπαϊκή ημέρα κινητοποίησης, η εκπομπή ξεκίνησε με τα φώτα σβησμένα και μετά τους παρουσιαστές να λένε τα δικά τους. Ο ένας να λέει ξεκινάμε ως σαν να μη συνέβη τίποτε. Ο άλλος να ευχαριστεί συναδέλφους και πολίτες που τους στήριξαν, ο άλλος να βάζει πάνω στο τραπέζι κούκλες πάπιες και κότες. Εμφανής η προσπάθεια να δείξουν την ενόχλησή τους για τα προηγούμενα και να ρίξουν τις μπηχτές τους για διάφορους.

Είναι όμως το βήμα της ΕΡΤ τσιφλίκι τους για να κάνουν θεατρική παράσταση; Είναι δημοσιογραφία αυτή; Αντί να κάνουν τη δουλειά τους με σοβαρότητα (άλλωστε γι΄ αυτό πληρώνονται) έστησαν ένα σόου για να μας πουν τι;  Ότι αδικήθηκαν, μαστιγώθηκαν και τώρα επιστρέφουν καβάλα στο άλογο νικητές;

Ότι κατατρόπωσαν τον εχθρό;

Από πότε η συχνότητα του κρατικού καναλιού έγινε θεατρικό σανίδι για να βγάζει ο κάθε πικραμένος την πίκρα του;

Αλλά, και οι δημοσιογράφοι έχουν παραδείγματα προς μίμηση. Η διοίκηση της ΕΡΤ έκανε ότι ήταν δυνατόν για να ξεφτιλιστεί το κανάλι και οι Αρβανίτης και Κατσίμη απλά συνεχίζουν την προσπάθεια. Άλλωστε, όποιος περνά την πόρτα στη Λ. Μεσογείων πιστεύει ότι είναι δικό του το μαγαζί και κάνει ότι του καπνίσει.

Να τα χαιρόμαστε τα ωραία μας λεφτά. Πάνε σε άξιους ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα