Η «δολοφονία χαρακτήρος» του Βύρωνα δεν είναι η μοναδική

Δεν ξέρουμε αν ο Βύρων Πολύδωρας είναι καλός, κακός, άγιος, έντιμος ή πατριώτης. Το τι έκανε στο παρελθόν να το αφήσουμε εκεί, άλλωστε… τα στερνά τιμούν τα πρώτα που λέει και ο λαός.

Αυτός λοιπόν ο καλός δεξιός που για χάρη της πατρίδας όπως και ο ίδιος είπε, αποφάσισε να συμμαχήσει με τον εχθρό έπαθε το μεγαλύτερο κάζο της όποιας πολιτικής του καριέρας.

Από τη στιγμή που δέχθηκε την… τιμητική πρόταση του Τσίπρα, από τη στιγμή που αποφάσισε να παίξει στο παιχνίδι του τυχοδιωκτισμού, από τη στιγμή που πέρασε

την πόρτα του Μαξίμου έκανε το μεγάλο λάθος της ζωής του. Και από υπουργός της ζαρντινιέρας ή «στρατηγός άνεμος» που έμεινε στην ιστορία θα γίνει πλέον και ο «πολιτικός της σφαλιάρας».

Διότι κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα έκανε από την αρχή το απονενοημένο διάβημα να αποδεχθεί την πρόταση του Τσίπρα όταν όλοι στη χώρα αυτοί γνωρίζουμε τον πολιτικό αριβισμό του εν λόγω ανδρός.

Τι κατάφερε λοιπόν ο Πολύδωρας; Να γίνει πρόεδρος στο ΕΣΡ για μία ημέρα και να μην κάνει το αυτονόητο. Να παραιτηθεί από την υποψηφιότητα για το Συμβούλιο όταν είδε ότι κανείς δεν τον ήθελε. Θα έσωζε τότε ένα μεγάλο μέρος από τη σοβαρότητά του και εν πάση περιπτώσει θα έριχνε στα μούτρα της κυβέρνησης την παγίδα που του έστησαν. Το πρωί χθες ο Βούτσης τον συνάντησε και του είπε να μην παραιτηθεί και να δείξει πυγμή απέναντι στις επιθέσεις κυρίως της ΝΔ και το απόγευμα τον πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα για να αποδείξει κι αυτός ότι σύμπασα η Αριστερά δεν υπολογίζει ανθρώπους, αρκεί να κάνει το δικό της. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολύδωρα, θα πρέπει να πήρατε καλά το μάθημά σας τώρα.

Όμως, η «δολοφονία χαρακτήρος» του Βύρωνα δεν είναι η μοναδική. Το έχει ξανακάνει η κυβέρνηση και θα το κάνει επίσης στο μέλλον αν χρειαστεί. Θα πάρει σοβαρούς και ασόβαρους πολιτικούς, θα τους ρίξει κάποιο τυράκι και στη συνέχεια θα τους χρησιμοποιήσει μέχρι να πάψουν να κάνουν τη δουλειά για την οποία τους θέλει. Ο Πολύδωρας την πάτησε και τώρα γελάνε όλοι μαζί του γιατί δέχθηκε να γίνει παιχνιδάκι των φιλοδοξιών και των τακτικισμών της παρέας του Μαξίμου. Αλλά ο πρώην υπουργός θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλους εκείνους που υπογείως ή στο φως συμμαχούν με τον εχθρό. Σαν την τρίχα μέσα στο γάλα είναι και ο Τσίπρας δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους πετάξει έξω μόλις θελήσει. Ο Καμμένος θα έπαιρνε από καιρό σειρά αν του έβγαιναν τα «κουκιά» του Αλέξη ή αν πείσει τον μπάρμπα Βασίλη να μπει στην κυβέρνηση. Αλλά μέχρι και ο Λεβέντης αποδεικνύεται γάτα και δεν την πατάει, ο Βύρων που ήταν πιο έξυπνος την πάτησε. Όπως θα την πατήσουν και όλοι οι Πασόκοι ή ο μπάρμπα Φώτης και οι συν αυτώ που θα δώσουν χείρα βοηθείας στον Αλέξη κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Ίσως πάλι είναι η γλυκιά η καρέκλα, ακόμη κι αν αυτή είναι του ΕΣΡ. Ίσως πάλι ο Πολύδωρας να πήρε υποσχέσεις για «αποκατάστασή» του σε άλλη θέση. Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο Τσίπρας να τον βολέψει.

Το σίγουρο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με Μακιαβέλι του χειρίστου είδους. Όποιος την πατήσει και τον πιστέψει θα έχει άσχημη τύχη. Το αυτώ ισχύει και για τους επιχειρηματίες που πίστεψαν τον Τσίπρα και τον έκαναν Θεό τους. Αυτός θα τους το ξεπληρώσει σύντομα με αχαριστία. Ας το έχουν υπόψη τους αυτό διάφοροι εκδότες, καναλάρχες, πρώην και νυν νταβατζήδες. Εκτός κι αν θέλουν κι αυτοί να γίνουν… Πολύδωρες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα