Τέλος η παραγωγή αναψυκτικών της Pepsico στην Ελλάδα

Με… πρώτες ύλες τα capital controls, τους υψηλούς φόρους και το ασταθές οικονομικό περιβάλλον, η παραγωγή των αναψυκτικών της Pepsico ΗΒΗ στην Ελλάδα «ξεθύμανε», γεγονός που την οδήγησε στο κλείσιμο του εργοστασίου της στα Οινόφυτα. Ωστόσο, η τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς με τα

προϊόντα θα συνεχιστεί μέσω εισαγωγών από την ευρωπαϊκή αγορά.

Υπάρχει… καπνός

Στο μεταξύ, πληροφορίες που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν ότι «λουκέτο» έβαλε η ΔΕΛΤΑ σε εργοστάσιό της, το οποίο το τελευταίο διάστημα λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας, στα Τρίκαλα, στην περιοχή του Ζάρκου Φαρκαδόνας. Κύκλοι της εταιρίας ωστόσο αναφέρουν ότι πρόκειται για αποθήκη, στην οποία συλλέγονταν το γάλα από τους παραγωγούς διανέμονταν στα κεντρικά.

Μετά τις εταιρίες ΦΑΓΕ, Coca Cola 3E, Βιοχάλκο και S&B, οι οποίες μετέφεραν τις έδρες τους σε χώρες του εξωτερικού με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και σταθερό επιχειρηματικό κλίμα, η Pepsico έκρινε ασύμφορη τη διατήρηση της παραγωγής της στη χώρα μας και χθες… κούνησε -και επίσημα- μαντίλι.
Δεδομένου ότι είχαν προηγηθεί το κλείσιμο της μονάδας νερού στο Λουτράκι και των γραφείων και αποθηκών στο Κορωπί και της συνεχιζόμενης πτώσης του κλάδου των αναψυκτικών στην εγχώρια αγορά, ήταν αναμενόμενο η πολυεθνική να προχωρήσει σε πιο δραστικά μέτρα μεταβαίνοντας «σε ένα νέο μοντέλο εφοδιασμού των αναψυκτικών της».

Νέο μοντέλο

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του γενικού διευθυντή Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo, κ. Christophe Guille, «η εταιρία προκειμένου να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της και να είναι σε θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά της για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, προχωρά σε αλλαγές στη λειτουργία της. Η PepsiCo-ΗΒΗ μεταβαίνει σε ένα νέο μοντέλο εφοδιασμού των αναψυκτικών της, με άμεση ισχύ, σε συνέχεια της απόφασής της να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου των Οινοφύτων. Πρόκειται για μια δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση για την εταιρία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς».
Ωστόσο, σημειώνεται ότι «καμία άλλη δραστηριότητα της PepsiCo στην Ελλάδα δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές στον κλάδο των αναψυκτικών». Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία θα συνεχίσει την παραγωγική της δραστηριότητα στους χυμούς και στα snacks.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα