Η δικαίωση των λούζερ

Ο χαμένος τα κερδίζει όλα! Είμαστε παράξενη χώρα, λαός συμπονετικός. Έτσι το ποιος τελικά θα βγει χαμένος ή κερδισμένος μετά από τις τριπλές εκλογές σηκώνει συζήτηση.

Η παραίτηση Κουβέλη (αν τελικά την εννοεί και δεν την έκανε για εκτόνωση του αρνητικού κλίματος) του ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Έχει όλα τα προσόντα: απόρριψη από το εκλογικό σώμα, μικρή αλλά ιστορική συμμετοχή σε Κυβέρνηση,

τη σωστή ηλικία, πρώτη φορά Πρόεδρος από την αριστερά.

Μάλλον όμως δεν έχει «κλειδώσει» το θέμα και δεν θα επιμείνει στην παραίτηση του, υπακούοντας στα όργανα του κόμματος.

Ενώ όσοι ψήφισαν ΧΑ το διατυμπανίζουν, τους ψηφοφόρους της Ελιάς δεν τους βρίσκει ούτε η Νικολούλη: μπορεί να μην έχει υπάρξει πιο ενοχική ψήφος στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Αυτό το σιωπηλό 8% έφτασε και περίσσεψε για να ξαναβρεί ο Βενιζέλος το κέφι του.

Αφού δεν τον προσπέρασε το Ποτάμι, θα ζητήσει επτά Υπουργεία καταρχήν για να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για Επίτροπο, Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και νέο προπονητή στην Εθνική ποδοσφαίρου (το ΠΑΣΟΚ έχει άποψη ειδικά για το τελευταίο).

Δεν υπάρχει αποτυχημένος υποψήφιος που να μην παίζει σε σενάρια ανασχηματισμού. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, η υπουργική καρέκλα είναι κάτι σαν μπόνους για τη «διακριτική» παρουσία στην εκλογική αναμέτρηση.

Ειδικά στην περίπτωση που απεφεύχθη η θεσμική εκτροπή και εκλέγεται τελικά η Καϊλή, στη λίστα των υπουργοποιήσιμων προστίθεται και ο Καψής.

Να δείτε που τελικά θα υπάρξουν πολλοί εκλεγμένοι που θα τα βάλουν με την κακή τους τύχη να τους επιλέξουν οι ψηφοφόροι.

Μ.Ο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα