Η ατζέντα να διαμορφωθεί από τη ΝΔ

Έχουμε πει ουκ ολίγες φορές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα εγκαταλείψει εύκολα την εξουσία. Ακόμη και… αίμα θα χύσουν για να μη χάσουν τις καρέκλες τους αριστεροί και δεξιοί που κυβερνούν.

Κι αφού δεν έχουν πρόβλημα να πατήσουν επί πτωμάτων, θα πρέπει και η ΝΔ να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά της, την τακτική της, τις επιθέσεις και αντεπιθέσεις στον πόλεμο που διεξάγεται.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει πολλές φορές ένα λάθος. Προσπαθεί να ερμηνεύσει τον Αλέξη Τσίπρα ως αυτό που ήταν πριν από τις εκλογές

του Σεπτέμβρη του 2015. Επιχειρεί να τον αναλύσει και να τον αντιμετωπίσει ως κομμουνιστή, φίλο του Μαδούρο, λαϊκιστή επαναστάτη που προκαλεί τρόμο στην Ευρώπη. Και βεβαίως ως κάποιον που δεν θα κλείσει την τρίτη αξιολόγηση γιατί αυτή περιέχει θέματα που χτυπάνε την κομματική καρδιά και το ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πέρα για πέρα λανθασμένη αυτή η τακτική και τα γεγονότα το αποδεικνύουν. Ο Τσίπρας θα κλείσει και τρίτη και τέταρτη και εικοστή αξιολόγηση, θα συνεχίσει να είναι το αγαπημένο δουλάκι του Σόιμπλε και της Μέρκελ, θα συνεχίσει να φέρνει σκληρά μέτρα που καμιά άλλη «δεξιά» κυβέρνηση δεν θα έφερνε.

Κι αυτό το κάνει διότι γνωρίζει ότι η πολιτική επιβίωση περνά από Βρυξέλλες και Βερολίνο. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι κάνοντας όλα τα χατίρια των δανειστών κάποια στιγμή θα τους επιστραφεί αυτή η δουλοπρέπεια και θα κερδίσουν κάτι. Έτσι θα πάνε σε μια ομαλοποίηση της οικονομίας την οποία θα μπορούν να πουλήσουν ως το αφήγημα με τίτλο «σας βγάλαμε από τα μνημόνια που σας έβαλαν άλλοι. Ψηφίστε μας να σας φέρουμε και ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο Τσίπρας θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στο Μαξίμου χρησιμοποιώντας τις πιο ακραίες μεθόδους. Όχι ως… αριστερός αλλά ως… δεξιός. Δηλαδή ανάλγητος, νεοφιλελεύθερος μεταρρυθμιστής. Ό,τι δηλαδή κατηγορούν τη ΝΔ εδώ και καιρό.

Ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει ότι με το να γίνεται… δεξιός κερδίζει, γι’ αυτό και η ΝΔ πρέπει να τον αντιμετωπίζει ως τέτοιον κι όχι ως αριστερό, τρελό που έρχεται να διαλύσει την ΕΕ.

Είναι καιρός λοιπόν ο Κυριάκος και το επιτελείο του να αρχίσουν να διαμορφώνουν αυτοί την πολιτική ατζέντα και να μην αφήνουν στην κυβέρνηση ελεύθερο το πεδίο.

Είναι καιρός να μην αφήνουν τον Τσίπρα να ανοίγει θέματα για τον κομμουνισμό, για τη σημαία, για την προσευχή ή τώρα για τις Πανελλαδικές. Κι αυτό διότι αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα. Η ΝΔ πρέπει από Σεπτέμβρη και μέχρι να γίνουν εκλογές να διαμορφώσει η ίδια την ατζέντα. Να χτυπά όπου και όταν πρέπει αλλά και να δώσει στην κοινωνία τη διέξοδο που αναζητά. Η ψήφος διαμαρτυρίας που εισπράττει τώρα η ΝΔ να γίνει θετική ψήφος για το πρόγραμμα, για τις αλλαγές που προτίθεται να φέρει, για το πρόγραμμα που καταθέτει στους πολίτες.

Όμως, πρέπει να έχει και κάτι άλλο κατά νου. Πρέπει η ΝΔ να γίνει λίγο… ΣΥΡΙΖΑ, να… κοκκινίσει σε βασικά θέματα. Πράγμα που σημαίνει ότι στο βρόμικο παιχνίδι, στο κράτος και το παρακράτος δεν απαντάς με χάδια. Αλλά με σκληρή μάχη, συλλογική προσπάθεια, αγώνα για να αποδομηθεί το αριστερό ψέμα.

Όχι, η ΝΔ δεν πρέπει να γίνει βρόμικη όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει να γίνει πιο σκληρή, πιο άγρια και πιο συμπαγής ώστε να πάψει να αφήνει τρύπες από τις οποίες μπορεί να ξεφύγει ο Τσίπρας και η παρέα του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα