Η αστειότητα... της Ζωής

Η αστειότητα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε όλο της το μεγαλείο. Τρεις ημέρες τώρα έχουμε γίνει ντέτεκτιβ και ψάχνουμε στα πρατήρια της Εύβοιας για να δούμε σε ποιους έχει ρίξει μπινελίκια και σε ποιους όχι.

Τρεις ημέρες τώρα ασχολείται η χώρα με το αν η κατά τα άλλα λαλίστατη Ζωή έχει βρίσει τον βενζινά ή την έβρισε αυτός. Και βεβαίως η Πρόεδρος της Βουλής που έχει κάνει άνω – κάτω τη χώρα

σιωπά, δεν βρήκε το σθένος να βγει και να απαντήσει σε όσα την κατηγορούν.

Της ζητούν να τοποθετηθεί στη Βουλή, την καταγγέλλουν για κατάχρηση εξουσίας, της λένε ότι προέβη ουσιαστικά σε bullying σε έναν ταλαίπωρο εργαζόμενο κι αυτή κρύβεται. Σκεφτείτε να ήταν υπουργός της Νέας Δημοκρατίας στη θέση της, τι θα του «έσουρνε» η Ζωή. Στο Σύνταγμα θα είχε κρεμάσει τη φωτογραφία του.

Τώρα... μούγκα. Ή μάλλον έκανε κάτι ακόμη χειρότερο. Βρήκε έναν «αυτόπτη» μάρτυρα που μίλησε υπέρ της και έβαλε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να την υπερασπιστούν λέγοντας το εξής απίστευτο: «Επειδή η Ζωή είναι δυναμική, επειδή θα έρθουν στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια κι επειδή έχει λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το χρέος, την χτυπούν οι αντίπαλοι».

Ξαφνικά η γυναίκα που ήταν μπροστά στο περιστατικό έγινε «στέλεχος της ΝΔ». Και ο εργαζόμενος στο βενζινάδικο έγινε σεξιστής και ανάγωγος που μίλησε στην Κωνσταντοπούλου με άσχημο τρόπο. Και ξαφνικά, σύμφωνα με την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή και η οικογένειά της κοσμούν την Αιδηψό και η πρόεδρος είναι ευγενέστατη. Αμ δεν το έχουμε δει τρία χρόνια τώρα πώς... κοσμεί το ελληνικό κοινοβούλιο;

Το θέμα δεν είναι αν έγινε το συγκεκριμένο επεισόδιο, κατ' εμάς έχει γίνει και η κυρία Ζωή είναι πρωταγωνίστρια. Το θέμα δεν είναι ποιος έβρισε τον άλλον περισσότερο και ποιος λιγότερο. Το θέμα είναι ότι ένας ακόμη πολιτικός κάνει την «γκάφα», χρησιμοποιεί την εξουσία του και συμπεριφέρεται ανάγωγα και στη συνέχεια δεν έχει το σθένος να βγει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον θεσμικό του ρόλο.

Και ακόμη περισσότερο όταν ο πολιτικός αυτός ανήκει στην... άδολη, αδιάφθορη και πάντα ευαίσθητη αριστερά. Που σέβεται την εργατιά και το μεροκάματο.

Όμως, η κ. Ζωή δεν έχει ιδέα με κάτι τέτοια. Πορφυρογέννητη είναι, δεν ξέρει τι σημαίνει βενζινάδικο και πώς αλλάζεις λάστιχα. Θα μπορούσε άλλωστε, αν ήθελε να αποφύγει το επεισόδιο, να καλέσει την οδική βοήθεια ή ακόμη και την αστυνομία να συλλάβει αυτόν που υποτίθεται ότι την εξύβρισε. Δεν το έκανε απλά και μόνο γιατί ήταν υπεύθυνη για το περιστατικό, γιατί ήταν εκτεθειμένη. Και γιατί ουσιαστικά με την ισχύ που της δίνει η θέση της θέλησε να προπηλακίσει τον εργαζόμενο και να αναγκάσει τις μάρτυρες να σβήσουν φωτογραφίες και βίντεο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου απλά αυτή τη στιγμή φυγομαχεί αντί να βγαίνει και να απαντά η ίδια. Υποβαθμίζει το ρόλο της, αν και το είχε κάνει προηγουμένως με τις θέσεις που κατά καιρούς παίρνει και τα επεισόδια που δημιουργεί.

Πρόκειται για μια περίπτωση... ξεχωριστή που ίσως δεν πρέπει να ασχολούμαστε περισσότερο μαζί της. Άλλωστε, είναι χειρότερη η υποβάθμιση του κοινοβουλίου και η προσβολή της Δημοκρατίας από ένα επεισόδιο σε κάποιο βενζινάδικο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα