Η ανύπαρκτη αντιπολίτευση πυροδοτεί την αλαζονεία του Μητσοτάκη

18:26 3/9/2023 - Πηγή: Antinews

Του Νίκου Γ. Μερτζάνη

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τις πυρκαγιές και τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει είχε το χαρακτηριστικό της αλαζονείας, σε τέτοιο βαθμό που από ένα σημείο και μετά ήταν δύσκολη η παρακολούθηση των όσων έλεγε εν ηρεμία. Ήταν τόσο φανερή η αγωνιώδης προσπάθεια του πρωθυπουργού να αποδείξει ότι είναι κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής και ότι «παίζει χωρίς αντίπαλο», που δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις και εντάσεις. Η ουσία χάθηκε, και αυτό μάλλον ήταν το

ζητούμενο από τον κ. Μητσοτάκη. Να απαντήσει όπως θέλει αυτός, να πει όσες δικαιολογίες είχε στη φαρέτρα του για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχασε μέσα σε ένα καλοκαίρι 1.600.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων. Η ένδεια σοβαρών επιχειρημάτων οδήγησε τον πρωθυπουργό να επαναλάβει τις επιθέσεις σε επιστήμονες και οργανισμούς της Ε.Ε. που καταγράφουν τις φωτιές. Επιχειρήματα τα οποία είχαν φροντίσει από τη Δευτέρα να βάλουν στον δημόσιο διάλογο ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος και η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη.

Ο κ. Μητσοτάκης, με τον αέρα της αυθεντίας και της απόλυτης αλήθειας, συμπεριφέρθηκε υποτιμητικά απέναντι στους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων- ακόμη και μειωτικούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε-, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και όταν του άσκησαν κριτική, τους ακύρωσε όλους, λέγοντας πως είτε δεν γνωρίζουν το θέμα είτε διακινούν ψευδείς ειδήσεις.

Αυτή ήταν η μία όψη του νομίσματος της συζήτησης στη Βουλή και δεν θα υπήρχε αν η άλλη όψη του νομίσματος, η αντιπολίτευση, είχε τη δυνατότητα ή τη διάθεση να αντιδράσει και να ακουστεί. Η αντιπολίτευση είναι αυτή που δίνει καύσιμη ύλη στην αλαζονεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον κάνει να αισθάνεται όχι απλά πανίσχυρος, αλλά… μόνος του. Όσον αφορά το πρώτο, αν είχαν τη δυνατότητα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ακουστούν, μερίδιο ευθύνης έχουν και όσα ΜΜΕ δεν παρουσίασαν τις ομιλίες σε έναν ικανοποιητικό βαθμό. Ας μην γελιόμαστε, ελάχιστοι Έλληνες παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Βουλής και τις ομιλίες των αρχηγών. Όλοι ενημερώνονται αποσπασματικά από τις ειδήσεις των δελτίων ειδήσεων και από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων.

Να μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στο ΠΑΣΟΚ. Η αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζει ζαλισμένο πυγμάχο, που δεν έχει συνέλθει από τη γροθιά του αντιπάλου και στο μυαλό του γυρνάει συνεχώς μια εικόνα. Το νοκ άουτ… Είναι εμφανής η αδυναμία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να συνηθίσουν στη νέα κατάσταση και άλλο τόσο εμφανής είναι η αγωνία όλων για την επόμενη ημέρα, μετά την εκλογή του ή της νέας προέδρου. Η πορεία δεν είναι προδιαγεγραμμένη και θα χρειαστεί να ανοίξουν νέους δρόμους στον ΣΥΡΙΖΑ για να τα καταφέρουν. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αυτήν την περιδίνηση, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν περιμένουν σοβαρά εμπόδια στα όσα θέλουν να κάνουν.

Από τη δική του πλευρά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και ο Νίκος Ανδρουλάκης με την τακτική που ακολουθούν, να αντιπολιτεύονται δηλαδή με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορούν να πάρουν τα εύσημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απέχουν από το ακουστούν με στεντόρεια φωνή…

The post Η ανύπαρκτη αντιπολίτευση πυροδοτεί την αλαζονεία του Μητσοτάκη appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα