Η Αμερική έγινε… Ελλάδα

Εκτός από εμάς, να μην ξεχνάμε πως η εγκληματικότητα συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει στην άλλοτε μητρόπολή της, την Αμερική. Άσχετα αν μάλλον την ξεπερνάμε πλέον.

Μόνο που τα τελευταία χρόνια, το έγκλημα έχει μετακομίσει, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να αναφερόμαστε στο Σικάγο, ή στη Νέα Υόρκη όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση.

Αλλού θεριεύει  σήμερα το αμερικανικό έγκλημα, και όπως αναφέρει το Forbes, αν και η γενική άποψη είναι πως η επιδείνωση της οικονομίας συντελεί στην εγκληματικότητα, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται

να ισχύει στις ΗΠΑ.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα περιστατικά βίαιων εγκλημάτων έχουν μειωθεί. Οι δολοφονίες έπεσαν κατά 4% το 2010, οι βιασμοί κατά 5%, οι ληστείες κατά 10%, και οι σωματικές επιθέσεις κατά 4% (σύμφωνα με στοιχεία του FBI).

Όπως λέει ο εγκληματολόγος Tom Blomberg, του Florida State University, «υπάρχουν κάποιοι σύνθετοι παράγοντες που συντελούν… η κατάσταση της οικονομίας, τα δημογραφικά στοιχεία, ο αριθμός νέων ανδρών που υπάρχει ανά πάσα στιγμή, και η ανεργία, συντελούν στην εγκληματικότητα».

Έτσι, με βάση τα επίσημα στοιχεία του FBI, οι πέντε πιο επικίνδυνες, από πλευράς εγκληματικότητας, πόλεις της Αμερικής, είναι σήμερα οι εξής:

Detroit:  1.100   βίαια εγκλήματα ανά 100.000 κατοίκους.

Memphis:  1.006   βίαια εγκλήματα ανά 100.000 κατοίκους.

Springfield, Ill:   855  βίαια εγκλήματα ανά 100.000 κατοίκους.

Flint, Mich.:  827   βίαια εγκλήματα ανά 100.000 κατοίκους.

Anchorage:  813   βίαια εγκλήματα ανά 100.000 κατοίκους. Η συγκεκριμένη πόλη διατηρεί  τα πρωτεία στους βιασμούς σε παναμερικανικό επίπεδο.

Forbes

http://www.forbes.com/sites/johngiuffo/2011/10/03/americas-most-dangerous-cities/

Απόδοση: S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα