Ε, όχι και Πρωθυπουργός!!

Γράφει ο Γιώργος Δ.
“Αφού διέσωσε την Proton (upd)… Αλαφούζος, Ψυχάρης και άλλα συμφέροντα εξυφαίνουν στο παρασκήνιο σενάρια Πρωθυπουργοποίησης του κ. καθηγητή. Αφού δεν μας έσωσαν οι δικοί τους πολιτικοί, να μας σώσουν οι δικοί τους τεχνοκράτες.”

 Ε, όχι και Πρωθυπουργός.  Έσκασε, λοιπόν, μετά από αλλεπάλληλα σκάνδαλα η φούσκα της Proton Bank. Κι αν αληθεύει το χθεσινό ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας” ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πάνω από 800 εκατ.

Όμως, κανείς ανευθυνο-υπεύθυνος των διαφόρων αρχών και θεματοφυλάκων της ομαλής και διάφανης λειτουργίας της αγοράς και των

χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της δεν θα πληρώσει για όλα όσα συνέβησαν στην τράπεζα αυτή, εδώ και χρόνια.

Αυτά που συνέβησαν δεν άρχισαν με την παρουσία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Από το φθινόπωρο του 2008, με την κυβέρνηση Καραμανλή, ανέλαβε το κράτος να την σώσει όταν της λείπανε 50 εκατ. ευρώ και για αυτό ο Αλογοσκούφης εξεδίωξε την τότε διοίκηση.

Αποχώρησε ο Ηλ. Λιανός, πρόεδρος και μεγαλομέτοχος, και η τράπεζα σπρώχτηκε από την ΤτΕ στην Πειραιώς.
Κι αφού πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια, χωρίς να την αξιοποιήσει ο Μιχάλης Σάλλας, χωρίς να κάνει το παραμικρό για την αξιοποίηση της, η τράπεζα κατέληξε στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Μέσω Κολλίντζα, του συμβούλου της Ντόρας, και του αμερικανού Στέπχαρντ, τέως πρεσβευτή στην Αθήνα, η Proton Bank χωρίζεται σήμερα σε καλή και σε κακή. Και κρατικοποιείται.

Οι ευθύνες Προβόπουλου    

Για όλα αυτά υπάρχει ένας μεγάλος υπεύθυνος: Ο διοικητής της ΤτΕ. Αυτός και οι υπηρεσίες του.
Τόσα χρόνια τίποτα δεν κατάλαβε; Τίποτα δεν έμαθε; Τίποτα δεν άκουσε; Τίποτα δεν ανακάλυψε; Για την ταμπακιέρα δεν πρέπει να απολογηθεί; Δεν οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του; Πάλι δεν θα πληρώσει κανείς για την σημαντική ζημιά που υφίσταται το Δημόσιο; Απολύουν 30 χιλιάδες υπαλλήλους για 200 εκατ. Το ¼ της ζημιάς του Δημοσίου.

Παρ΄όλα αυτά Αλαφούζος, Ψυχάρης και άλλα συμφέροντα εξυφαίνουν στο παρασκήνιο σενάρια Πρωθυπουργοποίησης του κ. καθηγητή. Αφού δεν μας έσωσαν οι δικοί τους πολιτικοί, να μας σώσουν οι δικοί τους τεχνοκράτες.

Εκτός ταμπλό η Proton

Από τις 10/10/2011, το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας «PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» στο Χ.Α.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα