Γιατί τρέμουν την λαϊκή δεξιά;

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ γκρεμίζεται μαζί με την Μεταπολίτευση βλέπουμε το κρατικοδίαιτο σύστημα διαπλοκής που επέβαλε την κυβέρνηση Παπαδήμου να εξαπολύει μια συντονισμένη επίθεση εναντίον της αντιμνημονιακής , πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς, με την βοήθεια των υπολειμμάτων των τζακιών και των φέουδων στη ΝΔ.

Ορισμένοι (και στην Συγγρού) έχουν όμως ακόμα αυταπάτες. Νομίζουν ότι ο μοναδικός στόχος των μεθοδευμένων επιθέσεων τους είναι να προκαλέσουν

αναταραχή στη ΝΔ και να δείξουν ότι την ώρα που το ΠΑΣΟΚ διαλύεται παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και η ΝΔ. Κάνουν μεγάλο λάθος. Ο βασικός στόχος τους είναι να εξουδετερώσουν το λαϊκό αντιμνημονιακό κίνημα, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου, αν όχι το πιο σημαντικό, είναι η αποκαλούμενη “λαϊκή δεξιά”. Και τρέμουν την λαϊκή δεξιά για έναν απλούστατο λόγο: επειδή αποτελεί το κυρίαρχο κομμάτι της Κεντροδεξιάς και ενός κόμματος εξουσίας, της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή  διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ, Παπαδήμοι και λοιποί «σωτήρες» προετοιμάζουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί το μοιραίο. Είναι χαρακτηριστική των πιέσεων η αναβολή πληρωμής τής έκτης δόσης και η τρομοκρατία πού ασκείται στο παραζαλισμένο κατεστημένο ώστε να ενδώσει αμαχητί. Ο φόβος του λαϊκού ξεσηκωμού, προοίμιο του οποίου ήταν οι Αγανακτισμένοι στην Πλατεία Συντάγματος και ο ξεσηκωμός της 28ης Οκτώβρη, τους κόβει την ανάσα.

Έχουμε γράψει κι άλλη φορά ότι η ελληνική οπισθοδρόμηση οφείλεται κυρίως στην απουσία εθνικής αστικής τάξης, η οποία θα επέβαλε και ένα σύγχρονο κράτος δικαίου μέσω της επανάστασής της ή άλλου τρόπου. Αντιθέτως, η κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα ήταν πάντα μεταπρατική και υποτελής. Το ίδιο και το κράτος της. Μια  αυτόβουλη εθνική αστική τάξη θα μπορούσε όμως σήμερα να εναντιωθεί στην υποτέλεια, προτάσσοντας τα δικά της συμφέροντα, πιέζοντας έτσι για ένα έντιμο συμβιβασμό.

Από την άλλη μεριά οι λεγόμενες αντιεξουσιαστικές πολιτικές δυνάμεις, που στην συνείδηση τού κόσμου τις εκφράζει η παραδοσιακή αριστερά, δεν πελαγοδρομούν μόνο λόγω απαρχαιωμένων ιδεολογικών προτύπων, αλλά αποτελούν και την κύρια δύναμη ελέγχου των μαζών, το μυστικό δεκανίκι του συστήματος, όπως αποδείχθηκε πολλές φορές στο παρελθόν.

Η μοναδική δύναμη πού εναντιώνεται σήμερα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ελέγξουν η παγκοσμιοποίηση και οι εγχώριοι εντολοδόχοι της είναι ο πατριωτισμός. Στον πατριωτισμό, στην εθνοκεντρική αντίληψη, βρίσκεται σήμερα η προοδευτικότητα, με την έννοια τής άρνησης, άρα και τής αντίστασης στην ισοπεδωτική ιδεολογία τής ατομικής δουλείας πού πρεσβεύουν οι αφανείς και εμφανείς πρεσβευτές της παγκοσμιοποίησης

Η αναπτυσσόμενη λαϊκή δεξιά είναι προσηλωμένη στις  αστικές και εθνικές αξίες. Δεν χαρίζει όμως την κοινωνική δικαιοσύνη και τον ριζοσπαστισμό στην παραδοσιακή αριστερά. Και επιμένει στην ανάγκη σύνθεσης των απόψεων για να συναντηθούμε όλοι στον δρόμο της υπεράσπισης της Πατρίδας και της Δημοκρατίας και όχι στα οδοφράγματα – αλλά αν χρειαστεί θα πάμε και σ΄ αυτά.

Οι παλιές διαχωριστικές γραμμές πέφτουν. Ο δι

Keywords
Τυχαία Θέματα