Γερμανικό nein για εκλογές

«Μην διανοηθείτε να κάνετε εκλογές έως τον προσεχή Σεπτέμβριο» φέρεται να έχει διαμηνύσει η γερμανική κυβέρνηση, μέσω συγκεκριμένων διαύλων σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Βερολίνο, προς το ελληνικό πολιτικό σύστημα και ιδίως προς το Μέγαρο Μαξίμου και τη ΝΔ.

Η γερμανική πλευρά δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να υπάρξει αναταραχή πριν από τις βουλευτικές εκλογές

στη Γερμανία τον προσεχή Σεπτέμβριο και αυτό σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει ανάσες, αν και κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τι θα γίνει.

Η κατάσταση στην οικονομία είναι οριακή, ενώ οι αντοχές της κοινωνίας έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Όμως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κλίμα αδειάσματος του Αλ. Τσίπρα και του δικομματικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τους πιστωτές, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι περνάνε χαλαρά όλα τα μέτρα και οι αντιδράσεις είναι απειροελάχιστες.

Εάν θα λάβει κάποια μικρά «αντίδωρα» ο Αλ. Τσίπρας από τους πιστωτές, ειδικά στο ζήτημα του χρέους, ώστε να τα παρουσιάσει ο ίδιος ως μεγάλη επιτυχία, αυτό ακόμα μένει να αποδειχθεί. Αν και υπάρχουν μηνύματα από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων πως δεν θα τον αφήσουν ξεκρέμαστο και το ζήτημα είναι ο ίδιος τι θα πράξει σχετικά με το χρόνο των εκλογών και με βάση τα μηνύματα που έχουν έρθει από Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλ. Τσίπρας δεν είναι διατεθειμένος να πάει σε εκλογές άμεσα, από τη στιγμή που θεωρείται δεδομένη η ήττα του ή συντριβή για άλλους και φέρεται αποφασισμένος να παλέψει έως το τέλος και όσο αντέξει. Το θέμα είναι να μην τιναχτεί στον αέρα η χώρα με τα παιχνίδια του Αλέξη και του Πάνου που το μόνο που τους νοιάζει, όπως φαίνεται, είναι η καρέκλα.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα