Φτηνά, κατινίστικα κολπάκια του Κυριάκου

20:56 4/9/2023 - Πηγή: Antinews

Του Γιώργου Χατζηδημητρίου

Η χώρα βρίσκεται σε ηθικό κενό. Και υπεύθυνος γι’ αυτή την πρωτοφανή έκπτωση είναι ο ένοικος του Μαξίμου. «Φαίνεται ότι θα είμαστε μόνοι μας στον δρόμο της ευθύνης» ανακοίνωσε, με το ξεπλυμένο ύφος που έχει για κάθε περίσταση, στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, την επομένη της συζήτησης των αρχηγών στη Βουλή με αντικείμενο το ολοκαύτωμα της χώρας. 

Στο βήμα εκείνη τη μέρα, την περασμένη Τετάρτη, ανέβηκε ένας οικτρός Μητσοτάκης. Αναιδής, κυνικός, αυθάδης. Απέφυγε να αναλάβει την παραμικρή

ευθύνη και προσπάθησε να προκαταλάβει και την κριτική των πολιτικών αντιπάλων, κρύφτηκε στο τέλος πίσω από τους πυροσβέστες (αυτούς που τους ρίχνει στη μάχη απλήρωτους, άυπνους, χωρίς βοήθειες και επαρκή μέσα), καλώντας -ποιους, άραγε;- να μη λοιδορούν τον αγώνα τους.

Φτηνά, κατινίστικα κολπάκια… Η γραμμή του: διαχωρίζουμε τα δάση από τον «πυρήνα» τους και τα υπόλοιπα τα δίνουμε για εμπορική χρήση. Ό,τι έκανε και με τον κορονοϊό: το ΕΣΥ κατέρρεε δίνοντας μάχες ηρωικές για την υγεία του λαού κι αυτός άνοιγε απαθής δρόμο στους ιδιώτες…

Επιμέρους σωστά πράγματα ακούστηκαν από κάποιους. Όχι, όμως, ολοκληρωμένο σχέδιο. Γιατί εκκινούν από λάθος βάση. Γιατί κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝ.ΑΛ. δεν μπορούν να υπερβούν τις δεσμεύσεις τους, που κρύβονται πίσω από τον ευφημισμό της «πράσινης μετάβασης», στον οποίο είναι εμπροσθοφυλακή οι παγκόσμιες τράπεζες που έχουν μυριστεί εδώ και χρόνια το «ψαχνό»…

Είναι παράδοξο ότι την αυτονόητη θέση για την επαναφορά της αρμοδιότητας της δασοπροστασίας στη Δασική Υπηρεσία, τον καθορισμό χρήσεων γης και την αυστηρή οριοθέτηση των ληστρικών συμφερόντων κατέθεσε το δογματικό ΚΚΕ.

Πρόδηλο ότι το σχέδιο Μητσοτάκη για την είσοδο των ιδιωτών στα δάση, με υποκατάσταση των αρμοδιοτήτων του κράτους, τη δημιουργία δήθεν άδολων «δασικών χωριών» αντί κανονικού δάσους, για εμπορικές χρήσεις, την επίμονη άρνησή του να νομοθετήσει την πλήρη απαγόρευση κάθε δραστηριότητας στα καμένα, πλην αυτών που σχετίζονται με την επαναφορά των δασών στην προτεραία μορφή τους, όσο αυτό είναι εφικτό, δεν αφορά τους πολίτες και τις επόμενες γενιές.

Γνήσιος γιος του μπαμπά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική της ευθύνης. Αδιαφορεί παγερά και από επιλογή -δεν είναι μόνο ανίκανος, όποιος το ισχυρίζεται του κάνει χάρη…- για ό,τι προστατεύει εμπράκτως τις συλλογικές αξίες της φιλοπρόοδης κοινότητας των Ελλήνων και προσδίδει αυτοσεβασμό στα μέλη της. Δεν βρίσκεται στο ύψος του καθήκοντος.

Κατόρθωσε να χάσει μέσα από τα χέρια του τη Δαδιά, αυτό το παγκόσμιο στολίδι, κατόρθωσε να ερημώσει τον Έβρο αφήνοντας να καίγονται στις φλόγες μέρες τώρα η ζωή κι οι προσδοκίες των ανθρώπων, κι έχει το θράσος να βγάζει ακόμα κομματικό μεροκάματο σκυλεύοντας τους νεκρούς στο Μάτι.

Κάπου βρέθηκε χθες και ξαναμίλησε όπως ο κυβερνητικός «λούστρος» Παύλος Μαρινάκης για το «41%». Ας το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή: είναι το 41% του 50% όσων ψήφισαν. Είναι μόλις κάτι παραπάνω από το 20%. Με αυτό κυβερνά. Οι υπόλοιποι μάλλον είμαστε απέναντι…

The post Φτηνά, κατινίστικα κολπάκια του Κυριάκου  appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα