Φτάνει πια!!!

Υπάρχει τις τελευταίες ώρες ένα σκίτσο που δείχνει ένα παιδί, τον 20χρονο Βαγγέλη, πνιγμένο σε μια λίμνη από... δάκρυα ενός κροκόδειλου. Είναι τα δάκρυα της ελληνικής κοινωνίας που κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο γεγονός κλαίει, οδύρεται, εξοργίζεται, κάνει συγκεντρώσεις, ζητά να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και μετά το ξεχνά και πάει παρακάτω.

Αλλά θα πει κανείς: Τι να κάνει η ελληνική κοινωνία; Ή τι να κάνει το κράτος; Όχι, αυτό είναι ντροπή και να το λέμε. Είναι η ξεφτίλα της Ελλάδας, μιας χώρας άλλοτε φιλόξενης,

ήρεμης, δεκτικής χώρας που δεν βολευόταν με νταηλίκια, άθλιους τσαμπουκάδες.

Όλοι θα έπρεπε από τη στιγμή που χάθηκε ένα παλικάρι με τόσο άδοξο τρόπο, φαγωμένο από τα άγρια σκυλιά, να σηκωθούν από τον καναπέ και να φωνάξουν «φτάνει πια η βία». Η βία που βρίσκεται σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής κοινωνίας και που πλέον θεωρείται κάτι φυσιολογικό.

Σκοτώνονται τρεις νέοι στο κτίριο της Μαρφίν από τους άθλιους κουκουλοφόρους; Ε και τι έγινε; Ατιμώρητοι οι ψευτοεπαναστάτες ζουν ανάμεσά μας και κανείς από εκείνους που ήταν δίπλα τους όταν πετούσαν τις μολότοφ δεν μιλάει.

Σκοτώνονται στα γήπεδα οι οπαδοί των ομάδων; Ε και τι έγινε; Κλείνουμε μια δυο μέρες τα γήπεδα και καθαρίσαμε μη τυχόν και θίξουμε τις ομάδες και τα ταμεία τους; Και οι εγκληματικές ομάδες συνεχίζουν το έργο τους;

Πλακώνονται στους δρόμους για μια προσπέραση; Δεν έγινε κάτι; Έτσι είναι οι Έλληνες... θερμόαιμοι, αποφαίνονται οι ειδικοί και δεν αισχύνονται.

Δέρνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους στο σπίτι; Δεν πειράζει, έχουν δικαίωμα να ρίχνουν και καμιά σφαλιάρα, λένε πάλι οι ειδικοί.

Σχολικός εκφοβισμός που έχει πάρει διαστάσεις στα δημοτικά και τα γυμνάσια; Μη θίξουμε τα κακόμοιρα τα παιδιά. Μην τους φωνάξουμε και τους τραυματίσουμε την ψυχή τους, βγάζουν το συμπέρασμα οι ψυχολόγοι.

Πλακώνουμε στο ξύλο τον πολιτικό αντίπαλο; Καλά να πάθει. Πίσσα και πούπουλα στους άθλιους πολιτικούς, λέει η πλειοψηφία των Ελλήνων.

Η Ελλάδα, γιατί αυτή μας ενδιαφέρει έχει μετατραπεί παντού σε εστία βίας. Θες η οξυθυμία, θες η οικονομική κρίση και τα προβλήματα που έχουν προκύψει; Θες διάφορα ψυχοπαθητικά φαινόμενα; Ό, τι κι αν συμβαίνει δεν πάει άλλο και η υπόθεση του Βαγγέλη πρέπει να μας βάλει να σκεφτούμε τι χώρα θέλουμε. Και πρέπει να πέσουν όλα τα ταμπού. Να παραδεχθούμε για παράδειγμα ότι ναι είμαστε ρατσιστές, όχι μόνο απέναντι στους ξένους αλλά και απέναντι στο διαφορετικό. Τον χοντρό, τον γυαλάκια, τον άσχημο, τον ομοφυλόφιλο.

Να παραδεχθούμε ότι έχει γίνει γνώρισμα του Νεοέλληνα η μαγκιά, το υφάκι, ο άγριος τσαμπουκάς. Θεωρούμε π.χ. ότι είναι μαγκιά που οι Κρητικοί έχουν όλοι όπλα. Και μετά κλαίνε πάνω από τα πτώματα που οι ίδιοι δημιουργούν. Είναι μαγκιά να είσαι... μάτσο άνδρας Κρητικός, αλλά όταν πρέπει να ανοίξουν τα στόματα για να μιλήσουν οι άθλιοι για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη όλοι κάνουν... τις κότες. Δειλοί που κρύβονται πίσω από αυτή την ιδιότυπη ομερτά και την ατιμωρησία.

Φτάνει πια. Κάποτε πρέπει αυτές οι κοιμισμένες νεοελληνικές συνειδήσεις να ξυπνήσουν και να δώσουν όλη τους την ενέργεια στο να γίνει καλή και άξια η πατρίδα. Δεν μας φταίνε οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι και οι Ρώσοι. Ο κακός μας εαυτός μας φταίει. Ας τον αλλάξουμε.

Καλή ψυχή Βαγγέλη

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα