Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση σε βάρος στόχου οικονομικού χαρακτήρα

Αίσθηση προκαλεί η είδηση που γράφουν “Τα Νέα” για πιθανή τρομοκρατική επίθεση σε βάρος στόχου οικονομικού χαρακτήρα. Δεν αποκλείουν οι πηγές μέσα από την αστυνομία την επίθεση σε βάρος μέλους της τρόικας που θα φτάσει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Στην ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό καθώς εκτιμούν ότι τρομοκράτες που δεν έχουν συλληφθεί από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» σε συνεργασία με την αναβαθμισμένη αναρχική – τρομοκρατική ομάδα FAI, ετοιμάζεται για εντυπωσιακό χτύπημα.

Μάλιστα, η αστυνομία σχεδιάζει

νέα μέτρα για τη φρούρηση πιθανών στόχων από το χώρο της οικονομίας και ξαναβλέπει τον τρόπο φύλαξης των μελών της τρόικας, δηλαδή του Τόμσεν και της παρέας του.

Ένα ενδεχόμενο επιτυχημένο τρομοκρατικό χτύπημα για πολλούς που δεν έχουν και πολύ μυαλό, ίσως να είναι «λύτρωση». Λες κι αν χτυπήσουν τον Τόμσεν θα μειωθεί το χρέος μας, θα φοβηθούν οι δανειστές και δεν θα μας πιέζουν ή θα τρομάξει η Μέρκελ και θα γίνει… καλύτερος άνθρωπος.

Κάποιοι πιστεύουν ίσως ότι οι τρομοκράτες θα θελήσουν να τρομάξουν τους δανειστές για να μη μας επιβάλλουν άλλα μέτρα. Είναι κι αυτή μια άποψη η οποία πηγάζει από την ιστορία της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Όταν δηλαδή η «17Ν» χτυπούσε «μισητούς» στόχους και έχαιρε της… εκτίμησης μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού. Ίσως κάποιοι «Πυρήνες» πιστεύουν ότι χτυπώντας τους τροικανούς θα απαλλάξουν τους Έλληνες, θα τρομάξουν τους δανειστές και θα κερδίσουν κι αυτοί δημοφιλία.

Δυστυχώς η ιστορία δείχνει ότι η τρομοκρατία δεν αλλάζει τον κόσμο προς το καλύτερο, όπως κάποιοι πιστεύουν. Αν ήταν έτσι, οι Αμερικανοί μετά από αυτό που έπαθαν στους Δίδυμους Πύργους, δε θα έπρεπε να αγγίζουν κανέναν ούτε να σκέφτονται σήμερα πότε θα σκοτώσουν μερικές εκατοντάδες αθώους πολίτες της Συρίας, μαζί φυσικά με τους στόχους που έχουν βάλει, δηλαδή το καθεστώς Άσαντ.

Και είναι αφελές να πιστεύουμε ότι θα αλλάξει η οικονομική πολιτική της Μέρκελ και των υπόλοιπων φωστήρων της Ευρώπης και του ΔΝΤ. Αυτοί δεν τρομάζουν από τους τρομοκράτες διότι είναι και οι ίδιοι «τρομοκράτες».

Δεν πρέπει, λοιπόν, η ελληνική κοινωνία να αποπροσανατολιστεί, αλλά ούτε και να βρει … θέλγητρα σε πιθανούς νέους σωτήρες από το χώρο της τρομοκρατίας.

Οι τρομοκράτες είναι δολοφόνοι, ακόμη και αν χτυπάνε στόχους που εμείς δεν συμπαθούμε ή θέλουμε να ξεκουμπιστούν. Άλλωστε, υπάλληλοι είναι και οι τροικανοί. Υπάλληλοι πολύ πιο μεγάλων συμφερόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα