Φόβοι για τα αεροσκάφη στα χέρια τρομοκρατών

08:06 4/9/2014 - Πηγή: Antinews

Μία προειδοποίηση σχετικά με τα αεροσκάφη που βρίσκονται στα χέρια τρομοκρατών μετά την κατάληψη του αεροδρομίου στη Λιβύη εξέδωσαν δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών. Σύμφωνα με αυτή, εκφράζονται φόβοι ότι τα 11 εμπορικά αεροσκάφη που αγνοούνται μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικές ενέργειες σε όλη τη Βόρεια Αφρική.

Οι εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών για τα κλεμμένα αεροσκάφη διανεμήθηκαν εντός της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων

δύο εβδομάδων και προειδοποιούν ότι ένα ή και περισσότερα αεροσκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια επίθεση στο τέλος του μήνα, με αφορμή την επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, δήλωσε αξιωματούχους των ΗΠΑ.

«Υπάρχουν πολλά εμπορικά αεροσκάφη στη Λιβύη που λείπουν» δήλωσε ένας αξιωματούχος. «Στις 11 Σεπτεμβρίου ανακαλύψαμε το τι μπορεί να συμβεί με την αεροπειρατεία αεροπλάνων». Οι επίσημοι σημειώνουν ότι οι εκθέσεις έρχονται επίσης τρεις εβδομάδες πριν από τη δεύτερη επέτειο της τρομοκρατικής επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βεγγάζη που σκότωσε τέσσερις Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένου και του πρέσβη J. Christopher Stevens. Ένας ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές των κλεμμένων αεροσκαφών. Μια άλλη επίσημη κρατική υπηρεσία προσπάθησε να καθησυχάσει . «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κάτι» είπε. Οι αξιωματούχοι είπαν πως οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν έχουν επιβεβαιώσει τις κλοπές αεροσκαφών μετά την κατάληψη του Διεθνούς Αεροδρομίου της Τρίπολης από τζιχαντιστές στα τέλη Αυγούστου και προσπαθούν να εντοπίσουν όλα τα αεροσκάφη που ανήκουν σε δύο κρατικές αεροπορικές εταιρείες της Λιβύης.

http://www.washingtontimes.com/news/2014/sep/2/missing-libyan-jetliners-raise-fears-terror-attack/

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα