Το Παρίσι δεν είναι ούτε... Βαστίλη, ούτε καταστροφή

21:59 3/9/2014 - Πηγή: Antinews

Όλοι ήξεραν από την αρχή ότι δεν πρόκειται για ταξίδια αναψυχής. Και φυσικά, όπως είχαμε επισημάνει, το Παρίσι δεν είχε καμιά σχέση με τη Βαστίλη που κατέλαβαν οι επαναστάτες. Το ίδιο δεν θα μπορούσε να κάνει και η κυβέρνηση παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν. Τουλάχιστον, όπως φαίνεται από τη μέχρι τώρα πορεία, δεν θα υπάρξουν... γαλλικά δράματα αλλά και δεν θα είναι εύκολη υπόθεση το παζάρι με την τρόικα.

Οι πρώτες συγκρούσεις συνέβησαν την Τετάρτη όταν και οι τροικανοί ήγειραν

ξανά θέμα αλλαγής του νόμου για τις απεργίες και των ομαδικών απολύσεων. Προφανώς στις δικές τους χώρες απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις εργαζόμενων οι οποίοι πρέπει να πέσουν σαν πρόβατα στη φωτιά.

Απαίτησαν και ομαδικές απολύσεις, προφανώς γιατί πιστεύουν ότι σε μια χώρα με 27% ανεργία θα είναι ωραίο να μπορεί ο εργοδότης να απολύσει όσους και όποτε θέλει. Είναι βεβαίως από εκείνα τα όμορφα αιτήματα που καταθέτουν οι «κουκουλοφόροι» εργοδότες, οι συνομιλητές του Τσίπρα στον ΣΕΒ οι οποίοι ζητούν κοινωνική πολιτική και από πίσω θέλουν να χύσουν κι άλλο αίμα.

Έτσι, στο Παρίσι έθεσαν εκ νέου θέμα αλλά εισέπραξαν την άρνηση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και το ζήτημα θα πάει σε... διαιτησία καθώς οι πληροφορίες λένε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν το Νοέμβριο κι αφού συνδράμει το Διεθνές Συμβούλιο Εργασίας.

Για το ασφαλιστικό οι τροικανοί δεν είπαν κάτι αλλά άφησαν να εννοηθεί πως αν οι αναλογιστικές μελέτες που αναμένονται δείξουν ότι το σύστημα δεν αντέχει τότε θα έχουμε... δράματα.

Μεγάλο είναι το θέμα που προκύπτει με τους πλειστηριασμούς καθώς η τρόικα επιμένει να βγαίνουν στο σφυρί σπίτια στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας. Η κυβέρνηση επιμένει να είναι η τιμή αυτή στα 2/3 της αξίας αλλά ζητά και παράταση του παγώματος των πλειστηριασμών για ένα ακόμη χρόνο. Για σκεφτείτε μόνο να πηγαίνει η κυβέρνηση για Προεδρικές εκλογές και να νομοθετεί και άνοιγμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Ούτε τον... Τσίπρα δεν θα μπορεί να εκλέξει για πρόεδρο. Άσε που θα επαναστατήσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Η τρόικα επιφυλάχθηκε να απαντήσει και για το θέμα των κόκκινων δανείων, επιχειρηματικών και στεγαστικών και της ανάγκης να αυξηθούν οι δόσεις πληρωμής των χρεών.

Αδιάλλακτους δεν τους λες αλλά ούτε και πρόθυμους.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και την Πέμπτη, κάποια οριστική συμφωνία δεν θα υπάρξει και οι τροικανοί θα έρθουν στο τέλος του μήνα στην Αθήνα για να κλείσουν όλα τα μέτωπα. Είπαμε, όσοι καλλιέργησαν κλίμα... Βαστίλης και τρέχουν να το μαζέψουν ας πληρώσουν και τη ζημιά από τη λάθος επικοινωνιακή διαχείριση. Το μόνο κέρδος από το Παρίσι θα είναι ότι δεν θα έχουμε όλη αυτή την ανακατωσούρα στην Αθήνα με την τρόικα να σουλατσάρει παντού και τη χώρα να βρίσκεται σε παραζάλη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα