Φονική τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη - Σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας

Τον τρόμο βιώνει εδώ και λίγη ώρα το κέντρο της Βαρκελώνης, καθώς φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων, με την ισπανική αστυνομία να χαρακτηρίζει το περιστατικό ως "τρομοκρατική ενέργεια". Επίσημα, σύμφωνα με τις καταλανικές Αρχές, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 3, ενώ υπάρχουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για 13 νεκρούς. Οι τραυματίες ανέρχονται, μέχρι στιγμής, στους 32, εκ των οποίων οι 10 είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Όπως μετέδωσε το Sky News, επικαλούμενο πληροφορίες ραδιοφωνικού σταθμού, οι νεκροί είναι

τουλάχιστον 13. Την πληροφορία μετέδωσε συγκεκριμένα το Cadena Ser Radio, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 12, ενώ άλλα ισπανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ αυτών η εφημερίδα El Pais, μεταδίδουν ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 10.

To βανάκι έπεσε πάνω σε πλήθος στην περιοχή Ράμπλας, μία από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της Βαρκελώνης. Στο μεταξύ, όπως έχει γίνει γνωστό, σε εξέλιξη βρίσκεται κατάσταση ομηρίας σε τουρκικό εστιατόριο.

Σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας

Συγκεχυμένες είναι, εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες όσον αφορά σε δυο ενόπλους που φέρονται να έχουν ταμπουρωθεί σε τουρκικό εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης. Ορισμένα ισπανικά μέσα αναφέρουν ότι είναι πιθανό να πρόκειται για τους επιβαίνοντες στο φονικό φορτηγό, ενώ άλλα μέσα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για δεύτερο παράλληλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι δυο ένοπλοι φέρονται να κρατούν αυτή την ώρα ομήρους, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν λεπτομέρειες για το πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο εστιατόριο.

Οι προαναφερθείσες αναφορές για δυο δράστες έρχονται σε αντιδιαστολή με την El Pais, η οποία έγραφε νωρίτερα, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός του φορτηγού εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, μεταδίδει ότι ένας ύποπτος έχει οχυρωθεί μέσα σε ένα μπαρ στη Βαρκελώνη. "Ο ένας από τους δράστες έχει οχυρωθεί μέσα σε ένα μπαρ", δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η αστυνομία αναζητεί τουλάχιστον δύο υπόπτους, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Νωρίτερα, η εφημερίδα El Periodic μετέδιδε ότι δύο ένοπλοι οχυρώθηκαν μέσα σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης λίγη ώρα αφότου το φορτηγάκι έπεσε πάνω στους πεζούς. Η εφημερίδα αναφέρει πως ακούστηκαν πυρά στην περιοχή της αγοράς Λα Μποκερία. Δεν κατονόμασε τις πηγές της. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι άνδρες αυτοί επέβαιναν στο φορτηγάκι που χτύπησε πεζούς νωρίτερα.

Αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις η περιοχή

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών με ανάρτηση στο Twitter αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό στην Placa Catalunya, προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί. Επιπλέον, πέντε ασθενοφόρα και είκοσι περιπολικά έχουν σπεύσει στην περιοχή, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ζήτησαν να κλείσει το μετρό και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί κοντά στην περιοχή του περιστατικού.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και χαρακτήρισε προτεραιότητα το να προσφερθεί φροντίδα στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου κρατά ενήμερο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση στη Βαρκελώνη.

Επιγραμματικά τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

- Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην περιοχή Ράμπλας της Βαρκελώνης

- Οι κυβερνητικές Αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες (τουλάχιστον 32). Άλλες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον 13 νεκρούς.

- Η αστυνομία της Βαρκελώνης έχει χαρακτηρίσει το περιστατικό ως "τρομοκρατική επίθεση".

- Ο οδηγός του βαν φέρεται να έχει διαφύγει με τα πόδια.

- Λίγη ώρα μετά την επίθεση, γίνεται γνωστό, ότι δύο ένοπλοι κρατούν ομήρους σε εστιατόριο.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα