Αθάνατη Ελλάδα, δεν πρόκειται να αλλάξεις ποτέ…

H… αριστεία σε όλο της το μεγαλείο δια χειρός της άριστης αριστερής πάμπλουτης υπουργού Όλγας Γεροβασίλη. Η εν λόγω κυρία λοιπόν η οποία μέχρι να γίνει υπουργός δεν μπορούσε να διοικήσει ούτε το ακτινολογικό της εργαστήριο βρήκε τη λύση για να προχωρήσει η αξιολόγηση στο Δημόσιο. Θυμίζουμε ότι παρά τις συνεχείς παρατάσεις το 70% με 80% των υπαλλήλων γύρισαν την πλάτη στην αξιολόγηση. Αριστεροί, δεξιοί, Πασόκοι και ό,τι άλλο θέλετε, συνεργάστηκαν

με τους προϊστάμενούς τους και με τα συνδικαλιστικά τους όργανα και δεν δέχθηκαν να αξιολογηθούν. Τι δεν καταλαβαίνετε στην Ελλάδα της φαιδράς πορτοκαλέας;

Έτσι λοιπόν η υπουργός Όλγα βρήκε κίνητρο για να συμμετάσχουν. Τα κίνητρα περιλαμβάνουν μάλιστα αυξήσεις για πολύ μεγάλη μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς προβλέπεται για τους πτυχιούχους υπαλλήλους που υπηρετούν επί 10ετία στο Δημόσιο και θα αξιολογηθούν με καλό βαθμό και μισθολογική αύξηση. Ουσιαστικά προβλέπεται ότι εάν βαθμολογηθούν με “λίαν καλώς” θα ανέβουν μισθολογικό κλιμάκιο.

Ένας δημόσιος υπάλληλος με πτυχίο ο οποίος υπηρετεί 10 ως 12 έτη στο Δημόσιο μπορεί να ανέβει από τα 1.387 στα 1.446 ευρώ, ενώ εάν κριθεί με άριστα μπορεί να διεκδικήσει και μια θέση στην ιεραρχία, όπου προβλέπονται και τα σχετικά επιδόματα.

Έτσι συμμετέχοντας στην αξιολόγηση ο υπάλληλος μπορεί να διεκδικήσει θέσει προϊσταμένου τμήματος με επίδομα 290 ευρώ, μια θέση προϊσταμένου υποδιευθύνσεως με επίδομα 350 ευρώ ή μια θέση προϊσταμένου διεύθυνσης με επίδομα 450 ευρώ.

Υπέροχο κόλπο λοιπόν για να δώσεις αυξήσεις και να πάρεις τα ψηφαλάκια που θα σου χρειαστούν για να μην καταρρεύσεις. Μέχρι τώρα που δεν υπήρχε κάποιο κίνητρο οι υπάλληλοι δεν πήγαν να αξιολογηθούν. Μπορεί κάποιοι να μην έχουν κατάλληλες γνώσεις για τη δουλειά που κάνουν. Μπορεί να μην γνωρίζουν από υπολογιστές, ίσως να έχουν καταθέσει και πλαστά έγγραφα για να προσληφθούν. Ίσως πάλι να είναι παντελώς ανίκανοι ή και τρελοί με χαρτί ψυχιατρείου αλλά να συνεχίζουν να δουλεύουν σε θέσεις ευθύνης, σε σχολείο, νοσοκομείο κ.λπ. Γιατί να πάνε λοιπόν να αξιολογηθούν όπως γίνεται κάθε μέρα στον ιδιωτικό τομέα; «Δώσε μου 400 ευρώ αύξηση για να ’ρθω», ήταν προφανώς το μήνυμα που έστειλαν οι συνδικαλιστές στο κράτος. Και η κυβέρνηση του λαϊκισμού και της τζάμπα μαγκιάς βγάζει ένα κονδύλι, το δίνει ποιος ξέρει με τι όρους διαφάνειας και θα το πληρώσουμε όλοι εμείς. Εύγε, «Τσοβόλα δώστα όλα» κι άσε τους πυροσβέστες να καίγονται ή τους αστυνομικούς να σκοτώνονται για 800 ευρώ.

Αθάνατη Ελλάδα, δεν πρόκειται να αλλάξεις ποτέ…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα