«Φέρε τα λεφτά ως την Παρασκευή, γιατί θα σε γ…»

Σε τίποτα δεν είχαν να ζηλέψουν τις σιτσιλιάνικες μαφίες τα μέλη των τεσσάρων ελληνικών εγκληματικών οργανώσεων που είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους στη Βόρεια Ελλάδα και είχαν πνίξει ασφυκτικά εκατοντάδες επιχειρηματίες. Πάνω από 2.000 ήταν τα θύματά τους, όπως εκτιμά η Αστυνομία, αν και μόλις λίγες δεκάδες ήταν αυτά που βρήκαν το θάρρος -έχοντας φτάσει στο «αμήν»- να καταγγείλουν επώνυμα τους εκβιαστές τους, που με το πιστόλι στο κρόταφο τους ζητούσαν τους τόκους για τα χρήματα που είχαν βρεθεί στην ανάγκη να δανειστούν και

έφταναν και μέχρι 80% το μήνα.

Στο σημερινό φύλλο του, ο «Τύπος της Κυριακής» αποκαλύπτει όλες τις πτυχές της δράσης των τοκογλυφικών οργανώσεων και τις μεθόδους βίας και απειλών που χρησιμοποιούσαν. Μάλιστα σε μία περίπτωση έφτασαν στο σημείο να απαγάγουν το θύμα-οφειλέτη τους μέσα από νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν προκειμένου να το εκβιάσουν να πληρώσει τους τόκους. Τα χρήματα που αποκόμισαν από τη δεκαετή δράση τους ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, πολλά από τα οποία είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες της Ελβετίας.

Τα κυκλώματα αυτά φέρονται να βρίσκονται ως αυτουργοί πίσω από αυτοχειρίες ή απόπειρες αυτοκτονιών επιχειρηματιών, ενώ από τα αστυνομικά αρχεία ανασύρονται «περίεργοι» θάνατοι που… ξεσκονίζονται από την αρχή υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων.

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ των μελών που κατέγραψε ο «μεγάλος αδελφός» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και που παρουσιάζει ο «ΤτΚ». Ανατριχιάζει κανείς από την ανελέητη σκληρότητα στις κουβέντες τους: «Μέχρι την Παρασκευή φέρε τα λεφτά, πάρ’ τα από τον παππού σου, τη γιαγιά σου, κάνε μνημόσυνα, κάνε ό,τι νομίζεις, γιατί θα σε γ…», φέρεται να λέει στις καταγεγραμμένες συνομιλίες ένας από τους αρχηγούς σ’ ένα από τα θύματά του.

Διαβάστε στη συνέχεια μερικά από τα συγκλονιστικά περιστατικά που αποκαλύπτει ο “ΤτΚ”

Τον πήραν σηκωτό από το νοσοκομείο  για να πληρώσει…

Το κύκλωμα των τοκογλύφων δεν δίστασε να απαγάγει στην ουσία μέσα από νοσοκομείο ένα από τα θύματά τους προκειμένου να το υποχρεώσουν να τους πληρώσει τους τόκους. Η περίπτωση όπως αποκαλύπτει ο «ΤτΚ» αφορά τον Ι.Δ., 38 χρόνων, τον οποίο τα οικονομικά αδιέξοδά του τον είχαν οδηγήσει στις δύο από τις τέσσερις συμμορίες που εξάρθρωσε η Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης. Ο 38χρονος επαγγελματίας είχε «δούναι-λαβείν», σύμφωνα με τη δικογραφία της Αστυνομίας, με τις εγκληματικές οργανώσεις που είχαν συστήσει ο Γιώργος Πολυμέρης και ο Κωνσταντίνος Μελέτης.

Από τη συμμορία του Πολυμέρη ο Ι.Δ. είχε δανειστεί 57.000 ευρώ τα οποία είχε ξεχρεώσει, καταβάλλοντας συνολικά με τους τόκους 65.000 ευρώ. Ωστόσο το κύκλωμα μέσω τηλεφωνικών απειλών εναντίον της ζωής του τον εκβίαζε ότι όφειλε επιπλέον 30.000 ευρώ. Στην περίοδο του «διακανονισμού», τον Μάρτιο του 2011, το θύμα ξυλοκοπείται άγρια από αγνώστους (στη δικογραφία φωτογραφίζεται ένας Ρώσος «φουσκωτός» με το όνομα Ρομέο) και μεταφέρεται για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Η περιπέτειά του όμως συνεχίζεται και μέσα στο

Keywords
Τυχαία Θέματα