Φανταστείτε να... συλλάμβανε τον Τζόκερ ο Τσίπρας

Να μας συγχωρέσουν οι «αθάνατοι φρουροί» της νέας λαοπρόβλητης κυβέρνησης και των μελών της, αλλά ο τρόπος που χειρίστηκαν τον τραγέλαφο του Τζόκερ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι πρόκειται για συριζαίους με γραβάτες.

Αντί να διαχειριστούν την κρίση με το στοιχειώδες πολιτικό τακτ που αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις, έσκαψαν μόνοι τους τον λάκκο τους με αποτέλεσμα να γελοιοποιηθούν πλήρως.

Η πλάκα είναι ότι αν κυβερνούσε ο Τσίπρας και είχε υποπέσει σε ανάλογα σφάλματα,

τόσο η ΝΔ όσο και τα μέσα που την στηρίζουν, θα είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια τους εμπλεκόμενους υπουργούς και βουλευτές απαιτώντας τις παραιτήσεις τους.

Σήμερα είναι απλώς Τετάρτη και ο ήλιος λάμπει στα βουνά.

Ξεχάσαμε τα όσα απαράδεκτα είπαν η Μενδώνη, ο Χρυσοχοΐδης, η Ντόρα και ο Μπογδάνος και συνεχίζουμε αδιαμαρτύρητα να πληρώνουμε τους φόρους μας για να στηρίξουμε την κανονικότητα του Μητσοτάκη.

Ο οποίος όπως μας πληροφόρησε, το γεγονός ότι αφιερώνουμε τόση ενέργεια για να συζητήσουμε ένα θέμα ήσσονος σημασίας είναι απόδειξη ότι επιστρέψαμε σε αυτή.

Τι να πούμε… Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…

Προφανώς συγκινημένος από αυτή την τοποθέτηση θέλησε να τιμήσει και το εθνόσημο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα το προσβάλει και δεν θα εκθέσει τη χώρα σε περιπέτειες, συνεπώς θα τιμήσει την συμφωνία των Πρεσπών ασχέτως αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι μια αρνητική συμφωνία για τη χώρα μας.

Ευτυχώς που οι Γάλλοι μπήκαν ανάχωμα στους Σκοπιανούς, για να μπορεί ο πρωθυπουργός να μας δουλεύει... κανονικότατα!

Ωστόσο, οι κάτοικοι που τους φέρνουν πεσκέσι όλο και περισσότερους μουσαφιραίους δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του πρωθυπουργού περί επιστροφής στην κανονικότητα και είναι έτοιμοι να επαναστατήσουν.

Κι απ΄ ότι φαίνεται η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει ρηξικέλευθες πρακτικές μπας και αποσοβηθεί η κοινωνική έκρηξη.

Ίσως θα πρέπει να θορυβηθεί από τα ανησυχητικά φαινόμενα που εντείνονται συνεχώς και να πράξει τα δέοντα, διαφορετικά το μεταναστευτικό θα αποτελέσει την ταφόπλακά της.

Ξυπνήστε κύριοι του Μαξίμου, αν η κατάσταση ξεφύγει, οι πολίτες δεν θα γελάνε όπως κάνουν τώρα με τον Τζόκερ. Κρούουμε για τελευταία φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

Στο μεταξύ, αντίθετα με του Τζόκερ, η δημοφιλία της... Novartiαδας καταρρέει.

Όσοι δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν και πληροφορήθηκαν για τις σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίχθηκαν στη Βουλή, θα διαπίστωσαν ακόμη έναν κυβερνητικό εξευτελισμό.

Το είχαμε γράψει εξ αρχής. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης άφησε τον Τσίπρα στο απυρόβλητο το Βατερλώ ήταν προδιαγεγραμμένο.

Αναμένουμε τις επόμενες... κινήσεις κανονικότητας που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση.

Με προσοχή όμως, μην μας πέσουν βαριές.

ΥΓ. Κάποια ουσιαστική αντίδραση για τις εξελίξεις σε Συρία και Αγγλία θα υπάρξει; Αλλά θα μας πείτε είμαστε καλυμμένοι από το διεθνές Δίκαιο, άρα ας συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τον Τζόκερ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα