Εξουδετερώθηκε ύποπτος φάκελος στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Εξουδετερώθηκε παγιδευμένος φάκελος με εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών στην Ευελπίδων, περίπου στις 14:00.

Ο παγιδευμένος φάκελος είχε ως αποστολέα τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και ως παραλήπτη το Πρωτοδικείο Αθηνών στο κτίριο 6 των δικαστηρίων. Οι υπάλληλοι του δικαστηρίου αντιλήφθηκαν ότι ο φάκελος ήταν ύποπτος και κάλεσαν την αστυνομία.

Στο

σημείο έσπευσαν αμέσως άνδρες του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έθεσαν εκτός λειτουργίας τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Για την υπόθεση διενεργεί προανάκριση η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξουδετερώθηκε στο κτίριο 6 του Πρωτοδικείου Αθηνών ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κολλημένος πάνω σε χαρτόνι στο οποίο ήταν τυπωμένη η φράση«Λευτεριά στον Κώστα Σακκά».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρία, καλώδια, διακόπτη πυροδότησης και για εκρηκτική ύλη περιείχε μικροποσότητα πυρίτιδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο φάκελος στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν ήταν ίδιος με αυτόν που είχε αποστολέα τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και είχε εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Ο παγιδευμένος φάκελος που εντοπίστηκε σήμερα είχε σύμφωνα με πληροφορίες σταλεί από την Αθήνα.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού ερευνώνται διεξοδικά από την αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα