Εξεταστική για δάνεια κομμάτων: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από τις τράπεζες να παρανομήσουν

Ο προκλητικός και πάντα ψεύτικος Αλέξης Τσίπρας πήγε στη Βουλή για να δώσει μαθήματα ήθους και τιμιότητας. Ξέχασε βεβαίως να αναφερθεί στα δάνεια του κόμματός του και πώς χρησιμοποίησε τους ίδιους τρόπους που χρησιμοποιούσαν και οι άλλοι, δηλαδή έβαζε εγγύηση μελλοντικές επιχορηγήσεις του κόμματος.

Του το θύμισε ο Μητσοτάκης ο οποίος του είπε μεταξύ άλλων: «Εσείς παίρνατε μεγάλα δάνεια όταν

ήσασταν κόμμα του 3%. Έχετε το θράσος να κατηγορείτε εμάς, όταν η πρώτη μου ενέργεια ήταν να παρουσιάσω δημόσια τα οικονομικά του κόμματος». Και προσέθεσε: «Έχω καταθέσει αναλυτικό πρόγραμμα εξυγίανσης της ΝΔ. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η ΝΔ θα μειώσει τις ανάγκες της από 8 εκατ. ευρώ στα 2,5 εκατ. ευρώ και θα βασιστεί σε συνδρομές των 440.000 μελών της. Εσείς γιατί δεν παρουσιάζετε τα δικά σας οικονομικά; Πώς χρηματοδοτήσατε τις δύο προεκλογικές σας εκστρατείες; Εμείς αποκαλύψαμε τις πηγές μας κάνετε το ίδιο κι εσείς».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε στον πρωθυπουργό πώς ένα κόμμα του 3% το 2010, όταν είχε αρχίσει η κρίση, πήρε δάνεια με εγγύηση μελλοντική επιχορήγηση. Πώς ήξερε ότι δεν θα είναι για πάντα κόμμα του 3%; Και το κυριότερο. Πράγματι στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και στις αυτοδιοικητικές, όπου πήγαινες έβλεπες αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιο σάιτ άνοιγες έβλεπες πρώτη μούρη τον Τσίπρα και τους υποψηφίους του. Πού βρήκε τα λεφτά για να κάνει τόσο δαπανηρή εκστρατεία; Ποιοι... επιχειρηματίες, εφοπλιστές και... νταβατζήδες της διαπλοκής του έδωσαν «μπικικίνι»; Ισχύει ότι κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης και «κολλητός» του Τσίπρα έκανε τις επαφές με ισχυρούς της οικονομίας, αποσπούσε χρήματα και μετά τους ξέχασε;

Εν πάση περιπτώσει, επειδή ο Τσίπρας και η παρέα του κουνάνε το δάκτυλο στα υπόλοιπα κόμματα, σας αποκαλύπτουμε την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 στον τότε πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανο.

Με την επιστολή αυτή αποκαλύπτεται ένα ακόμη βρόμικο παιχνίδι που παίζει ο πρωθυπουργός. Την ώρα δηλαδή που ζητά εξεταστικές επιτροπές για το πώς πήραν δάνεια τα υπόλοιπα κόμματα, δεν κοιτάζει τη δική του καμπούρα. Ο ίδιος ζητούσε να τον δανείσουν καταθέτοντας ως εγγύηση τις μελλοντικές εισπράξεις του κόμματος από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στην επιστολή του ότι ζητά 1,5 εκατ. ευρώ επειδή δεν έχουν να πληρώσουν μισθούς και άλλα λειτουργικά έξοδα. Είχαν χρεοκοπήσει δηλαδή ακόμη κι όταν ήταν κόμμα του 3%.

Ζητά αυτό το ποσό λέγοντας ότι τα δικαιούται διότι με βάση την πρόβλεψη θα εισπράξει την περίοδο 2011-2014 περίπου 3,3 – 3,7 εκατ. ευρώ. Δηλαδή το «αριστερό» κόμμα όχι μόνο αποδεχόταν την κρατική επιχορήγηση αλλά επειδή είχε χρεοκοπήσει κιόλας ζητούσε και νέο δάνειο.

Το σημαντικό είναι ότι καταθέτει και δεύτερο αίτημα. Επειδή, τονίζει στην επιστολή, οι ανάγκες του κόμματος ήταν αυξημένες λόγω διπλών εκλογών το 2009 και καθίζηση της κρατικής χρηματοδότησης το 2010, ζητά ρυθμίσεις για την «μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του συνολικού δανεισμού μας». Παρεμπιπτόντως το μικρό αυτό κόμμα είχε τότε συνολικά δάνεια στις τράπεζες 6,6 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας λοιπόν που τα είχε βάλει με τις τράπεζες ικέτευε τον Ράπανο (τον οποίο βεβαίως έβριζε γιατί δεν ήταν δικός του) να του κάνει ρύθμιση 10ετούς διάρκειας. Να πληρώσει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρέη του σε βάθος δεκαετίας.

Και καταλήγει στην απίστευτη για... αριστερό αρχηγό κόμματος: «Μας είναι απολύτως σαφές ότι η αποδοχή των παραπάνω δύο αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση και δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια».

Δηλαδή ζητά από την Εθνική τράπεζα ιδιαίτερη μεταχείριση και να μη λειτουργήσει με αυστηρά κριτήρια τα οποία ως γνωστό οι αριστεροί δεν τα δέχονται γιατί είναι όπλα του καπιταλισμού.

Η επιστολή, ανεξαρτήτως αν είναι πολλά ή λίγα τα λεφτά δείχνει την υποκρισία του κ. Τσίπρα ο οποίος συστήνει εξεταστικές επιτροπές για να διερευνήσουν πρακτικές που και ο ίδιος χρησιμοποιούσε.

Διαβάστε την επιστολή:

[photo_0]

[photo_1]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα