Ευ. Βενιζέλος: Ευτελιστική μια διασύνδεση της οικονομικής κατάστασης με την εξωτερική πολιτική

Αν αληθεύουν τα περί ανταλλαγής της συμφωνίας με την πΓΔΜ με "καλύτερη συμφωνία για το χρέος, τα μεταμνημονιακά και τις συντάξεις", θα έχουμε για πρώτη φορά "ευτελιστική διασύνδεση της οικονομικής κατάστασης της χώρας με την εξωτερική πολιτική", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας.

"Ουδείς έθεσε ποτέ ζήτημα συσχετισμού

της οικονομικής κρίσης και των οικονομικών αναγκών της χώρας με παραχωρήσεις στην εξωτερική πολιτική", πρόσθεσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

"Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε εξαρχής το ζήτημα αυτό ως μοχλό σύγκρουσης" προκειμένου να διασπάσει τη ΝΔ, εκτίμησε, ενώ αναλύοντας τη διαφωνία με τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, ανέφερε ότι "αυτό που τελικά υπεγράφη έγκειται στο γεγονός, όπως έχω πει κατ’ επανάληψη στη Βουλή, ότι δεν υπάρχει η ορθή και λειτουργική λύση για την ιθαγένεια και για τη γλώσσα και δεν υπάρχει σωστός συγχρονισμός σε σχέση με την ένταξη στο ΝΑΤΟ".

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι "βεβαίως πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά όχι να διχάσουμε τον ελληνικό λαό και να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα το οποίο τροφοδοτεί τον αντισυστημισμό, τον εθνικολαϊκισμό και τα άκρα".

Εξαπέλυσε εξάλλου επίθεση κατά του πρωθυπουργού για όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στην Die Welt, λέγοντας ότι "έτσι θα πάει στις εκλογές ο κ. Τσίπρας, με ρήξεις δήθεν στην εξωτερική πολιτική, με ρήξεις σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος και με ρήξεις σε σχέση με τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, και μετά θα έρθει και πει, mea culpa, όπως είπε στη συνέντευξη".

Κατηγόρησε τέλος τον επικεφαλής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ότι "αυτό είναι μία πολιτική υδαρής, όχι υδραργυρική, υδαρής, δηλαδή δεν έχει καμία υπόσταση, δεν έχει ραχοκοκαλιά, παίρνει το σχήμα του δοχείου στο οποίο τοποθετείται κάθε φορά. Γι’ αυτό είναι πραγματικά κρίμα για τον τόπο να ασκείται μία πολιτική η οποία δεν έχει καμία αναφορά σε αρχές, σε πεποιθήσεις, έχει αναφορές μόνο στην άσκηση της εξουσίας καθεαυτήν ως υπέρτατο στόχο".

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα