Στην Ευελπίδων ο Μπαρμπαρούσης: Ατυχής επιλογή τα περί πραξικοπήματος

13:48 18/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Προθεσμία πήρε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης για να απολογηθεί την Τετάρτη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.

Ο βουλευτής αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία και να επιχειρήσει να υποβαθμίσει τις απίστευτες δηλώσεις του περί πραξικοπήματος όπως έκανε και σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο συλληφθείς βουλευτής

χαρακτήρισε «ατυχή επιλογή» τις εκφράσεις του και υποστήριξε ότι τις είπε «σε στιγμή έξαρσης».

«Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ των ευθυνών τους» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Κώστα Μπαρμπαρούση.

Ο βουλευτής συνελήφθη στην Πεντέλη, όπου είχε βρει καταφύγιο σε σπίτι φίλου, ενώ δεν προέβαλε αντίσταση τη στιγμή της σύλληψης.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπως και ο φίλος του που προσήχθη στη ΓΑΔΑ επειδή τού προσέφερε καταφύγιο.

Βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ ο συλληφθείς βουλευτής φώναζε «η Μακεδονία είναι ελληνική».

The post Στην Ευελπίδων ο Μπαρμπαρούσης: Ατυχής επιλογή τα περί πραξικοπήματος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα