Έτσι αρπάζουν την κυριαρχία μας οι Τούρκοι

Τα βρόμικα παιχνίδια του Ερντογάν εις βάρος της Ελλάδας με τις… ευλογίες ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και την απάθεια που επιδεικνύει ο Μητσοτάκης, αποκαλύπτει η Κύρα Αδάμ στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία».

Αναλυτικά το Ρεπορτάζ:

Η Τουρκία με παραμύθια επιδιώκει αποστρατιωτικοποίηση νησιών

Της Κύρας Αδάμ

Παραμονές της έναρξης του διμερούς πολιτικού διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας, τις επόμενες ημέρες,

η αποκρυπτογράφηση του απολύτως καθοδηγούμενου τουρκικού δημοσιεύματος ότι η Αθήνα σταμάτησε τον εξοπλισμό των νησιών μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν φανερώνει τον απώτερο στόχο της κυβέρνησης Ερντογάν από τον ελληνοτουρκικό διάλογο: την καθαρή αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ελληνικών νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, που δεν περιλαμβάνονται στις Συνθήκες. Η διαπραγμάτευση για τον καθορισμό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο θα οδηγήσει σε πλήρη αναδιάταξη του στάτους κβο στο Αιγαίο, από τα χωρικά ύδατα μέχρι τον εναέριο χώρο, το FIR, την ΑΟΖ, την ΥΦ κ.ά., που είναι ο απώτερος στόχος της Τουρκίας. Και αυτό διευκολύνεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη συναίνεσε και αποδέχθηκε τον διμερή πολιτικό διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία.

Αθήνα και Άγκυρα προσανατολίζονται στον επικείμενο πολιτικό διάλογο να εξασφαλίσουν, η καθεμιά για λογαριασμό της και ανάλογα με τα εθνικά της συμφέροντα, τον «Σεβασμό της Κυριαρχίας της». Ο στόχος αυτός αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά με κοινά αποδεκτή διατύπωση που θα εξασφαλίζει «τον σεβασμό της κυριαρχίας αμφοτέρων των πλευρών».

Μια τέτοια αόριστη και συγκεχυμένη διατύπωση, αν τελικώς συμφωνηθεί, το μόνο που θα κάνει είναι να διατηρήσει ανοιχτή τη μόνιμη τουρκική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, που δεν θα οδηγήσει σε ηρεμία στο Αιγαίο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και τούτο διότι είναι ανάγκη να οριστoύν επακριβώς τα συγκεκριμένα όρια της κυριαρχίας αμφοτέρων, με βάση τις συγκεκριμένες αποφάσεις των διεθνών οργανισμών, τις οποίες έχει συνυπογράψει και η Τουρκία.

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το νομικά ψευδές και έωλο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο που δεν έχουν αποδοθεί στην Ελλάδα με τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων ως μίτο της Αριάδνης για να ξεκινήσει τις συζητήσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τη διαπραγμάτευση για την κυριαρχία των νήσων, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο. Η ελληνική κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα ουδόλως έχουν το δικαίωμα να παραβλέπουν και να αγνοούν ότι ο βασικός αρωγός των τουρκικών βλέψεων εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι η κυβέρνηση Μπάιντεν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο στην επίσημη έκθεση του Κογκρέσου για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις κατονομάζει και αποτυπώνει σε χάρτη 39 ελληνικά νησιά «ως αμφισβητούμενα» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το Κογκρέσο με χάρτη παρέχει παράνομα ελληνική κυριαρχία στην Τουρκία για κάθε είδους (πολιτική, νομική, διπλωματική, στρατιωτική) αξιοποίηση

Η αποστρατιωτικοποίηση, που επίμονα απαιτεί η Τουρκία, αποτελεί τριπλή επίθεση εναντίον της κυριαρχίας της Ελλάδας, γεγονός το οποίο πολιτικά, διπλωματικά, νομικά και δημοσιογραφικά, δυστυχώς, δεν έχει γίνει αντιληπτό από την Ελλάδα. Και τούτο διότι διαχρονικά, από το 1980, όλες οι κυβερνήσεις επέτρεψαν στην Τουρκία να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία μέσω της αποστρατιωτικοποίησης, και μάλιστα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, του ΙCΑΟ και του ΟΗΕ, και να μετατρέπει τις αβάσιμες θέσεις και διεκδικήσεις της εις βάρος της Ελλάδας σε τετελεσμένα, κατά τις διαφημιζόμενες επικείμενες ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις.

Έως το 1975 δεν υπήρξε καμιά αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία. Με την εγκληματική αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ η Τουρκία μόνη της αλώνιζε και πέτυχε πλείστα θέματα εις βάρος της χώρας. Ένα από αυτά είναι η αποστρατιωτικοποίηση. Πριν από την επανένταξη της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Λουνς είχε εκδώσει διαταγή προς όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι τα νησιά του Αν. Αιγαίου που έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων τελούν υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και απαγορεύεται στα νατοϊκά αεροσκάφη των χωρών του ΝΑΤΟ να προσεγγίζουν εγγύτερα των 6 ν.μ. από τα ελληνικά νησιά.

Μέχρι σήμερα καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει στις παράνομες και νομικά έωλες διαταγές του ΝΑΤΟ (Λουνς), με αποτέλεσμα άλλοι δύο στη συνέχεια γενικοί γραμματείς να εκδώσουν αντίστοιχες διαταγές, παίρνοντας τη θέση της Τουρκίας. Επιπλέον, στο στρατιωτικό επίπεδο του ΝΑΤΟ ο ανώτατος διοικητής ευρωπαϊκών νατοϊκών δυνάμεων εξέδωσε διαταγή προς όλες τις στρατιωτικές μονάδες, με την οποία απαγορεύει στα αεροσκάφη των χωρών του ΝΑΤΟ να προσεγγίζουν εγγύτερα των 6 ν.μ. από τα ελληνικά νησιά. Και μάλιστα η διαταγή αυτή εφαρμόζεται κατά γράμμα.

Με τις διαταγές αυτές του ΝΑΤΟ, τις οποίες με μέριμνα της Τουρκίας ενστερνίζεται και ο ΙCΑΟ, βάλλεται η ελληνική κυριαρχία στην περιοχή του Αιγαίου και τούτο διότι καμιά Συνθήκη δεν απαγορεύει τις πτήσεις στα νησιά, ενώ με τις διαταγές του ΝΑΤΟ εφαρμόζουν όλες οι νατοϊκές χώρες απαγόρευση πτήσεων (non flying zone), δικαίωμα που μόνον ο ΟΗΕ έχει. Με την απαγόρευση πτήσεων τα ελληνικά νησιά νομικά χάνουν την ελληνική κυριαρχία, διότι τόσο ο ΙCΑΟ (αρ. 3. Σύμβαση Σικάγου) και o ΟΗΕ απαγορεύουν σε στρατιωτικά αεροπλάνα της μιας χώρας να πετούν στην κυριαρχία άλλης χώρας. Για να γίνει απαγόρευση πτήσεων είτε ο ΟΗΕ έπρεπε να κηρύξει περιοχή απαγορευμένων πτήσεων στα νησιά είτε θα έπρεπε να είναι ξένo κράτος, σύμφωνα με τη διεθνή νομιμότητα. Στην πράξη όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ και πρόσφατα η Φινλανδία και μελλοντικά η Σουηδία είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν την πολιτική του ΝΑΤΟ.

Για να γίνει πλήρως σαφές το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης, το ΝΑΤΟ απαγορεύει στα νατοϊκά αεροσκάφη της Ελλάδας να πετάνε στα ελληνικά νησιά, λες και τα ελληνικά νησιά δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά είναι ξένο κράτος. Όλες οι διαταγές του ΝΑΤΟ είναι παράνομες, βάσει των Συνθηκών και της Σύμβασης της Βιέννης περί Συνθηκών. Ανεξάρτητα αν έχουν περάσει 43 χρόνια από την πρώτη διαταγή του Λουνς, οφείλει η πολιτική ηγεσία σε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ να επιβάλει στο ΝΑΤΟ να άρει όλες τις παράνομες και νομικά έωλες διαταγές εις βάρος της Ελλάδας, ενώ παράλληλα το ΓΕΕΘΑ οφείλει να επιβάλει στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ να δώσει εντολή στον SACEUR να άρει τη διαταγή του Αυγούστου 2006 περί απαγόρευσης πτήσης στα ελληνικά νησιά.

Η επιμονή της μη ανάγνωσης των τουρκικών βλέψεων θα μας οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες περιπέτειες

Η Τουρκία με κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο, και κυρίως νομικά έωλο, προσπαθεί να πετύχει τη διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας της ελληνικής κυριαρχίας. Ο λόγος είναι ένας και απλός, και οι αρμόδιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί οφείλουν να κάνουν αναγνώριση και κατανόηση των τουρκικών βλέψεων εις βάρος της κυριαρχίας της Ελλάδας, διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί σε περιπέτειες μη αναστρέψιμες. Και τούτο διότι όλα τα θέματα παγκοσμίως και με βάση τη διεθνή νομιμότητα καθορίζονται με βάση την κυριαρχία κάθε χώρας. Με βάση την κυριαρχία καθορίζονται ΑΟΖ, ΥΦ, χωρικά ύδατα Ζώνη Αλιείας κ.λπ.

Έτσι, οποιαδήποτε προσφυγή στη Χάγη για την ΑΟΖ θα είναι εκ προοιμίου εις βάρος της Ελλάδας, διότι καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα και κυρίως η τωρινή δεν έχει παρουσιάσει νομικά σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΙCΑΟ ότι ασκεί πλήρη και αποκλειστική κυριαρχία σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, νησίδες και βραχονησίδες, μολονότι αυτά είναι ελληνικότατα, έχουν ελευθερωθεί με τις θυσίες των προγόνων μας και ευτυχώς έχει υπογράψει και η Τουρκία ότι είναι ελληνικά, όχι λόγω Συνθηκών, αλλά κυρίως με άλλες αποφάσεις των διεθνών οργανισμών.

Η δεύτερη επίθεση εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας προέκυψε από το δημοσίευμα της «YENI SAFAK», το οποίο δόθηκε από το ΥΠΕΞ Τουρκίας. Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται απόσυρση εξοπλισμού από τα 20 νησιά Συνθηκών Λωζάννης και Παρισίων, αλλά απόσυρση – αποστρατιωτικοποίηση από άλλα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν περιλαμβάνονται στις Συνθήκες, όπως π.χ. η Θάσος. Αποστρατικοποίηση επιβάλλεται μόνο στα Δωδεκάνησα με τη Συνθήκη των Παρισίων, η οποία είναι η σκληρότερη παγκοσμίως, λόγω εμμονής της ΕΣΣΔ να επιβληθεί πλήρες καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν επιβάλλει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, παρά μόνον περιορισμούς για εγκατάσταση ναυτικών βάσεων στα νησιά. Για τα νησιά εκτός Συνθηκών δεν επιβάλλεται καμιά αποστρατιωτικοποίηση και από κανέναν.

Το δημοσίευμα της «YENI SAFAK» για τη δήθεν αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας

«Η YENI SAFAK», με οδηγίες από το τουρκικό ΥΠΕΞ, αναφέρεται σε αποστρατιωτικοποίηση και απόσυρση των οπλικών συστημάτων από τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες εκτός Συνθηκών, δηλαδή απ’ όλα τα νησιά, νησίδες, βραχονησίδες του Αιγαίου… ακόμα και από την Εύβοια. Για να ισχύει αυτό που αναγράφει η «YENI SAFAK» πρέπει τα νησιά εκτός Συνθηκών να μην έχουν ελληνική κυριαρχία. Ωστόσο η κυβέρνηση σήμερα όχι μόνον δεν απομειώνει τα οπλικά συστήματα από τα νησιά εκτός Συνθηκών (Σκύρος, Μύκονος, Κρήτη κ.λπ.), αλλά τα ενισχύει ακόμα περισσότερο, λόγω της τουρκικής απειλής. Η καταγραφή στο ρεπορτάζ ότι το δημοσίευμα της «YENI SAFAK» είναι κατευθυνόμενο από το τουρκικό ΥΠΕΞ/κυβέρνηση αποδεικνύεται και από γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Τουρκία ενημέρωσε με διεθνή αγγελία τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες, διότι εκτελεί ασκήσεις στα νησιά Θάσο, Ικαρία και Κάρπαθο, μολονότι η Θάσος δεν περιλαμβάνεται σε καμιά Συνθήκη ή Σύμβαση.

Την αφορμή για την τρίτη τουρκική επίθεση εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας την έδωσε από το 2021 ο Ν. Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα ως ΥΠΕΞ, όταν σε κοινή συνέντευξη με τον τότε ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου δήλωσε όσον αφορά τη Συνθήκη της Λωζάννης «ναι, εξοπλίζουμε τα νησιά, διότι δεχόμαστε απειλή»… Δι’ αυτού του τρόπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε μόνη της το ψευδές ερώτημα της στρατιωτικοποίησης/αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών που έχουν αποδοθεί στην Ελλάδα με τις Συνθήκες, αλλά και νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο που βρίσκονται εκτός Συνθηκών, το οποίο η κυβέρνηση Ερντογάν χρησιμοποιεί τώρα και μέσω στημένων δημοσιευμάτων, όπως το πρόσφατο της «YENI SAFAK», αλλά κατά κόρον μέσω των τουρκικών διεθνών αγγελιών που «απαγορεύουν» στην Ελλάδα να εκτελεί ασκήσεις στα νησιά αυτά.

Η άγνοια των στοιχείων της αποστρατιωτικοποίησης που παρουσίασε η «YENI SAFAK» καθιστά επικίνδυνη στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία απλώς ρώτησε την κυβέρνηση αν ισχύει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας.

The post Έτσι αρπάζουν την κυριαρχία μας οι Τούρκοι appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα