Ερντογάν: Απειλεί με επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων προς ανατολάς

Με επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και σε κουρδοκρατούμενες περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, όπου βρίσκονται και τουλάχιστον 2.000 αμερικανοί κομάντος, απειλεί ο Ερντογάν.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία θα συνεχιστούν πιο ανατολικά μέχρι να εκδιωχθούν οι αντάρτες από αρκετές πόλεις που βρίσκονται εκατοντάδες μίλια προς τα ιρακινά σύνορα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα

μία ημέρα μετά την είσοδο των τουρκικών δυνάμεων στο Αφρίν ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα στοχεύσει επίσης περιοχές κοντά στις πόλεις Manbij, Qamishli, Ayn al-Arab και Ras al-Ain.

Ο Erdogan δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ εάν η Βαγδάτη δεν καθαρίσει η ίδια την περιοχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι η Τουρκία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα υπόλοιπα 3 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια που προορίζονται για Σύρους πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία.

Το αίτημα για τα 3 δισ. ευρώ θα γίνει στη συνάντηση της ηγεσίας της Ε.Ε. με τον Τούρκο πρόεδρο στη Βάρνα της Βουλγαρίας, την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters.

Μιλώντας στην Άγκυρα ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει λάβει μόνο 850 εκατ. ευρώ από την πρώτη δόση των κεφαλαίων που έχει υποσχεθεί η .Ε. για να βοηθήσει στην εγκατάσταση περίπου 3,5 εκατ. προσφύγων στην Τουρκία. Άλλα 3 δισ. ευρώ αναμένεται να εγκριθούν αυτό τον μήνα.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα